- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 15,55 sati Ostružnica oštećena dva stuba visokonaponske mreže od strane nepoznatog lica. Krivično djelo, oštećenje tuđe stvari. Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu. U 19,40 sati Bos.Otoka narušavanje javnog reda i mira ometanjem i omalovažavanjem ovlaštenog službenog lica u obavljanju službenih radnji. Lice lišeno slobode i zadržano. Prekršajni nalog na jedno lice. U 17,00 sati Bos.Krupa ul.Unska na putu M-14 saobraćajna nesreća-sudar dva putnička motorna vozila. Materijalna šteta. Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na jedno lice. U 18,20 sati kanjon rijeke Une na putu M-14 saobraćajna nesreća, sudar teretnog i putničkog motornog vozila. Materijalna šteta. Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na jedno lice.

 

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervenicija niti dojava o požaru.

 

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bosanska Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  25  pacijenata za  Kantonalnu bolnicu “Dr.Irfan Ljubijankić” je bilo upućeno  4 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

 

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća.Danas od 09,00 do 13,00 sati prekid u isporuci vode u ul.Bosanska i Gazijska. Sanacija kvara na vodovodnoj mreži.

 

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas  prekid u isporuci električne energije od 09,30 do 10,00 i od 15,30 do 16,00 sati GSM Pištaline, Baltići, Begići, Šušilovići i Mašinovići i od 09,30 do 16,00 sati Gornji Ramići, Kosa, Jezerski centar,Jezerski centar II, Jezerski grad, Kubeti, Kubeti II, Vučkovac, Trnovac, Velići, Pecka, Crnkići, Muzaferovići, Dijelovi, Durakovići i Mehića ploča. Radovi na dalekovodu.

 

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

 

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mjestimično vlažnim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja, kao i obavezno posjedovanje zimske opreme.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 6 C , vlažnost zraka 82,2 % , dok je vodostaj rijeke Une iznosio  62  cm (NV).

 

Operativni centar civilne zaštite općine Bosanska Krupa

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 572 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda