Udruženje žena za održivi razvoj „VAKAT Jezerski“-Bosanska Krupa kroz svoje aktivnosti „Dani zdravlja-Bolje spriječiti nego liječiti“ juče uspješno je organiziralo i izvršilo besplatnu kontrolu šećera u krvi u saradnji sa  Udruženjem  djece i omladine oboljele od dijabetesa USK   i Udruženje dijabetičara Bos Krupa.

vakat11

 

Jučer, 11.aprila, na prigodan način obilježena je 24. godišnjica osnivanja IDČ „Faraoni“ i  Dan specijalnih jedinica 511. slavne bbr. 

 

faraoni-izvještaj

 

 

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu obavljali samo redovne aktivnosti i zadatke.Nije bilo narušavanja javnog reda i mira, saobraćajnih nezgoda niti krivičnih djela.

 

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervenicija niti dojava o požaru.

 

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  33  pacijenata za  Kantonalnu bolnicu  “Dr.Irfan Ljubijankić” je bilo upućeno  6 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

 

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća.Danas od 08,30 do 10,00 sati prekid u isporuci vode B.Otoka ul.Čaršija Radovi na vodovodnoj mreži,i od 10,00 do 11,00 sati u ul.Podmračajska.Sanacija kvara na vodovodnoj mreži.

 

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci električne energije.

 

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

 

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mjestimično mokrim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja, kao i obavezno posjedovanje zimske opreme.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 8 C , vlažnost zraka 80,6 % , dok je vodostaj rijeke Une iznosio  54  cm (NV).

 

Operativni centar civilne zaštite općine Bosanska Krupa

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 570 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda