Medjunarodna nevladina organizacija World Vision najavljuje početak implementacije projekta „Integrisana socio-ekonomska podrška žrtvama mina u BiH“ kojeg finansira Evropska unija.Ovaj dvogodišnji projekt ima za cilj da obezbjedi ekonomsku i socijalnu podršku za 200 žrtava mina i njihovih porodica u BiH.

Projekt će biti implementiran u jedanaest minama ugroženih općina medju kojima je i općina Bosanska Krupa. U projekt ulaze još općine:Stanari,Doboj,Lukavac,Zvornik,Konjic,Čajniče,Velika Kladuša,Bihać,Donji Vakuf i Travnik.Ukupna vrijednost projekta je 388 830 eura,a finansira ga Evropska unija u iznosu od 90 % i World Vision Austrija i ugrožene općine u iznosu od 10 %.

World Vision će zajedno sa organizacijom amputiraca UDAS i u suradnji sa ugroženim općinama i BHMAC-om podržati izabrane korisnike da poboljšaju svoje vještine u upravljanju malim biznisom,nabaviti opremu za njihove biznise te im pružiti stručno tehničku podršku u razvoju njihovih biznisa.Projekt će takodje obezbjediti trening za osoblje Centara za mentalno zdarvlje i Centara za rehabilitaciju u zajednici i promovisati pristup žrtvama mina njihovim uslugama u ugroženim općinama.

Procedura izbora korisnika će započeti objavom javnog poziva u novembru 2017 godine koji če biti postavljeni na oglasnoj ploči ugroženih općina kao i na stranicama www.worldvision.ba, www.udas.rs.ba i www.bhmac.org.

U Bosansku Krupu je stigao tim članova organizacije "Acorn Aid Scotland" na čelu sa Brianom Millerom koja je između ostalog dopremila opremu i sredstva koja je juče uručena Domu zdravlja Bosanska Krupa, Federalnoj upravi civilne zaštite, tim Bihać te Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Bosanska Krupa.

DVD final2

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 583 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Juli 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda