Decembar u Bosanskoj Krupi, kao i svih prethodnih godina, bit će jedan od najispunjenijih i najzanimljivijih mjeseci. Praznično ozračje upotpunit će mnogi događaji poput Novogodišnjeg sajma, Večeri sevdaha i na kraju dočeka Nove godine.

 Većina manifestacija planirana je za drugu polovinu mjeseca. Među njima je svakako već prepoznatljivi Novogodišnji sajam koji počinje 20. decembra. Zbog velike zainteresiranosti i želje izlagača trajat će duže nego inače, 10 dana, a bit će održan na istoj lokacija, odnosno u poslovnom prostoru u ulici Patriotske lige. Već je objavljen javni poziv za učešće. Sve potrebne informacije potencijalni učesnici mogu dobiti u Centru za kulturu, obrazovanje i informisanje putem telefona 037/471-693 ili mail-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Na sajmu se očekuje veliki broj izlagača, prodavača robe široke potrošnje, ugostitelja, obrtnika, uzgajivača voća i proizvođača voćnih prerađevina, pića, meda i slično, aranžera cvijeća kao i uzgajivača cvijeća i rasadnog materijala, stvaratelja i vlasnika umjetnina i proizvoda kućne radinosti, te prodavača knjiga, novogodišnjeg i drugog nakita, čestitki itd.

Jubilarno, 10. po redu Veče sevdaha održat će se 29. decembra u bosanskokrupskom Domu kulture. I ovaj put uz profesionalnu pratnju domaćih muzičara najljepše izvorne pjesme naših krajeva izvodit će većinom Krupljani, ali i dragi gosti iz drugih gradova zemlje i inostranstva.

Kao kruna svih dešavanja, kako u decembru tako i u cijeloj godini, jeste doček i proslava Nove godine. Zajednička zabava pod pokroviteljstvom Općine Bosanska Krupa i načelnika Armina Halitovića bit će održana na šetalištu u ulici Patriotske lige. Sve prisutne od 22.00 sata zabavljat će domaći bosanskokrupski muzičari i pjevači sa čijim će imenima javnost biti uskoro upoznata.

Slavlje i zabava za mališane počinje već u toku dana, u 14.00 sati. Uz druženje, nastupe talentovanih dječaka i djevojčica, najmlađim Krupljanima Djeda Mraz će podijeljeni novogodišnje paketiće koje obezbjeđuju Općina i trgovačke radnje u Bosanskoj Krupi.

Sve decembarske manifestacije i ove se godine održavaju u organizaciji Općine Bosanska Krupa i Centra za kulturu, obrazovanje i infomisanje.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Organizacija NDC(Nansen dijalog centar) Prijedor organizovala je četvrtu uzajamnu posjetu učenika i prosvjetnih radnika srednjih škola iz Kozarske Dubice, Kostajnice i Novog Grada Općoj gimnaziji i Mješovitoj srednjoj školi „Safet Krupić“ u Bosanskoj Krupi.

Posjeta učenika1

 

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 11,30 sati Bos.Krupa ul.511 Slavne saobraćajna nezgoda - sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

- Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija niti dojava o požaru u proteklom periodu.

- Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 31  pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je upućeno 4 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas od 08,00 do 09,30 sati prekid u isporuci vode u ul.101 Muslimanske Bratstva i Gulanova okuka.Radovi na mreži..

- Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas nema planski zastoja u isporuci električne energije.Kvar na RP Otoka područje Bužimski put.Otklanjanje kvara u toku.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mokrim i klizavim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

 

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 3 C , vlažnost zraka 86% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 106 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 574 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Juli 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda