U svim zdravstvenim ustanovama na području Unsko-sanskog kantona jutros u sedam sati nastupio je generalni štrajk doktora medicine i stomatologije.

"Naši zahtjevi nisu nerealni niti neostvarivi. Mi ne tražimo ništa drugo osim onog što su kolege u drugim kantonima dobile. Zato imamo podršku i potpise preko 300 ljekara u svim zdravstvenim ustanovama", kazao je za Klix.ba Nedim Kurtagić, predsjednik Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Unsko-sanskog kantona.

Ljekarima je ponuđena satnica 2,14 i povećanje boda za 0,5, no oni traže ono što su dobili sarajevski ljekari, odnosno satnicu od 2,60. Štrajk će trajati, kažu, sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

Tokom trajanja štrajka radit će samo Služba za hitne slučajeve.

Štrajkački odbor je pozvao članove sindikata da poštuju odredbe Zakona o radu i Zakona o štrajku kao i pravila sindikata o štrajku, a građane i pacijente su zamolili za strpljenje i razumijevanje.

Podsjećamo, Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH stupio je 6. novembra u generalni štrajk u kojem učestvuje devet kantona. Sindikat zahtijeva potpisivanje federalnog kolektivnog ugovora za doktore medicine i stomatologije, a štrajk će se provoditi do ispunjenja zahtjeva.

Samostalni strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije Zeničko-dobojskog kantona prekinuo je štrajk, nakon što su s Vladom ZDK potpisali kolektivni granski ugovor. Osim ZDK, dogovor s vladama postigli su Kanton Sarajevo i Srednjobosanski kanton.

 

Izvor: Klix.ba

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da u proteklom periodu nije bilo narušavanja JRiM, SN kao ni KD-a.

- Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija niti dojava o požaru u proteklom periodu.

- Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 87  pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je upućeno 10 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas od 08,00 do 10,00 sati prekid u isporuci vode u ul.Generala Mirsada Sedića.Radovi na mreži.

- Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas nema planski zastoja u isporuci električne energije.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mokrim i klizavim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

 

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka -1 C , vlažnost zraka 65% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 99 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 570 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Juli 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda