Protekle subote,jedanaestog ovog mjeseca ,u sali OŠ „ Gornje Prekounje“-Ripač, u organizaciji Kickboxing  saveza Unsko-sanskog kantona , održano je Prvenstvo USK u kickboxingu, na kojem su nastupili  kickboxing klubovi iz USK. Na prvenstvu je nastupilo 170 takmičara iz sedam  klubova članica Kickboxing Saveza USK,među njima i Klub borilačkih vještina „Borac“ iz Bosanske Krupe. Članovi bosanskokrupskog kluba su osvojili tri zlatne ,sedam srebrnih i tri bronzane medalje,što predstavlja veliki  uspjeh svakog takmičara,ali i cijelog kluba. Sa medaljama su se okitili : Adna Jusić, Ernest Kabiljagić, Amar Pašalić, Esma Aličević, Azra Aličević, Armin Duraković, Samir Mulalić, Arijan Šabić i  Eldar Hukanović. Odlazak na takmičenje podržali su svojim donacija brojni pojedinci i jedno privatno poduzeće.

Dževada Štancl

KICKBOX CLUB  BORAC 1

U Bosanskoj Krupi se 24. novembra ove godine s početkom u 18:30 sati premijerno prikazuje film „Una - The One“ - jedinstvena priča stranih i domaćih ribolovaca o iznimnim ljepotama Une i važnosti očuvanja tog prirodnog blaga.

 

Film „Una - The One" je dio velikog projekta „Save the blue heart of Europe" koji se bavi zaštitom rijeka Balkana koje su više nego ugrožene pred najezdom energetskih lobija, koji naše rijeke žele iskoristiti za privatni profit a u isto vrijeme trajno im promijeniti strukturu, floru i faunu. 

Tema filma je rijeka Una sa kompletnom florom i faunom kao jedna od posljednjih "nedirnutih" rijeka u Evropi. Naravno, poseban akcent je stavljen na njeno najveće bogatstvo a to je mladica - riba koja se u Evropi kao ugrožena vrsta nalazi na tzv. crvenoj listi.

 

Snimanje filma je trajalo godinu dana na području općine Bosanska Krupa i grada Bihaća. 

Priču za cijeli projekt su osmislili Christof Menz, Uwe Rieder, Jonas Borinski i Anes Halkić. 

Snimanje, montažu i produkciju filma potpisuje Jonas Borinski, a stručni saradnici u filmu su Boris Davidov i Urlich Eichelmann. 

Materijalnu i tehničku podršku su obezbijedili: Patagonia, Una discovery - pro guides (BiH), Pro-guide flyfishing (Austria), Brother on the fly (Njemačka). 

Također, snimanje filma tehnički su pomogli: Općina Bosanska Krupa, NP „Una“ Bihać, Restoran „Alga“ Bosanska Krupa, Restoran „Makaba“ Bosanska Krupa i USR „Krusnica“ Bosanska Krupa. 

Premijera u Bosanskoj Krupi je 24. novembra u 18 sati i 30 minuta u Velikoj sali Doma kulture. 

Pozivaju se građani, predstavnici vlasti i nevladinih organizacija, turistički radnici, da dođu na premijeru filma, uveličaju događaj i poruče da vole Unu, te da se prema njoj zaštitnički odnose.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 634 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Oktobar 2011 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda