Završeno je prvo polufinalno veče najvećeg muzičkog takmičenja Evrope Eurosonga 2016. Bh. predstavnici nisu se plasirali u veliko finale. Dalje idu Azerbejdžan, Rusija, Holandija, Mađarska, Hrvatska, Austrija, Jermenija, Češka, Kipar i Malta.

deenjalaeurosong

 

Ovo je prvi put otkako BiH učestvuje u Eurosongu da se nije plasirala u finale. Hrvatska je uspjela vrativši se nakon tri godine u takmičenje. Talentovana Nina Kraljić oduševila je publiku svojim nastupom. Highway iz Crne Gore nije uspio proći u finale.

Šveđani su pripremili spektakularnu scenu u Globe Areni, a takmičari svih 18 zemalja potrudili su se da zablistaju i pokažu nešto novo i posebno. Maštovitosti nije manjkalo pa smo mogli vidjeti astronaute, scenu u obliku sata, brojne bubnjeve, a holandski predstavnik je čak sišao među publiku.

 

Nakon završetka glasanja i činjenice da se naša ekipa u četveročlanom sastavu (Dalal Midhat-Talakić, Fuad Backović Deen, Jasmina Fazlić Jala i Ana Rucner) nije plasirala u finale, na društvenim mrežama krenula je salva komentara.

Većina smatra da su naši predstavnici mogli ostvariti i bolji nastup, te da je nedostatak energije i scenskog nastupa doprinio ovakvom konačnom ishodu. Ovo je prvi put otkako BiH učestvuje u Eurosongu da se nije plasirala u finale.

Dalal se nakon završetka glasanja na Facebooku oglasila s porukom: "Hvala vam za ljubav. Ponosni na koncept, na temu, na pjesmu. Ponosni na nastup i na našu Bosnu i Hercegovinu. Volim vas".

S obzirom na to da su se negativni komentari nastavili nizati, Dalal je javnosti prenijela poruku Poljakinje Ewe: "Apsolutno se ne slažem s izborom Evrope! Oduvijek sam voljela sve pjesme s Balkana koje su otpjevane na Eurosongu. Zato ne mogu prihvatiti ovakvu odluku. Ali Eurosong ipak nije sve, stoga samo nastavite jer ste odlični. Vaša pjesma i poruka koju ste prenijeli će ostati zauvijek s nama. Nemojte se slomiti, jerste večeras bili najbolji za mnoge ljude. Hvala vam za vaš nastup! Bilo je predivno i magično. Europa je previše nezrela da bi to razumjela".

Također, Ana Rucner, hrvatska violončelistica koja je nastupala za BiH, pohvalila je nastup hrvatske predstavnice Nine Kraljić i posebno čestitala BiH.

"Hvala vam svima, čestitke mojoj Hrvatskoj. Ponosna sam da smo napokon u finalu. A posebne čestitke i mojoj BiH, hvala vam, volim vas!", napisala je Rucner na Facebooku.

Fuad Backović Deen još uvijek se nije oglasio povodom sinoćnjeg nastupa, a reper Jala na svom Facebook profilu je kratko napisao "Tuga"...

Lejla Babović, šefica delegacije Eurosonga nakon sinoćnjeg nastupa za BHRT je izjavila kazala kako je naša ekipa razočarana ishodom glasanja.

"Naši predstavnici su dali sve od sebe, pjevali su perfektno, a i scenski nastup je bio bez greške... Istina je da su nakon glasanja pale suze razočarenja baš kao što su pale suze radosnice kada su prvi put ušli u zelenu sobu", kazala je Babović.

Podsjećamo, svoje mjesto u finalu sinoć su izborili predstavnici Azerbejdžana, Rusije, Holandije, Mađarske, Hrvatske, Austrije, Armenije, Češke, Kipra i Malte.

 

izvor : Klix.ba

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 12,10 sati Krivodol R-402,saobraćajna nesreća - sudar dva put.motornog vozila. Materijalna šteta.Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice. U 12,50 sati,Bos.Krupa ul.Dana nezavisnosti, saobraćajna nesreća - sudar teretnog i put.motornog vozila. Materijalna šteta.Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.

 

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervencija ni dojava o požaru.

 

- Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 3 4 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 1 lice . Na porodilištu nije bilo prinova..

 

- JKP “10. Juli” Bos. Krupa saopštava da je isporuka  vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas od 07,00 do 15,00 sati povremeni prekii u isporuci vode u naselju Hodžinac.Radovi na vodovodnoj mreži.

 

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema prekida u isporuci električne energije.

 

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

 

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mjestimično vlažnim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

 

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 14 C , vlažnost zraka 48,4% dok je vodostaj rijeke Une iznosio 87 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 602 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Novembar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda