Proteklog vikenda u Sanskom Mostu održan je 6. Regionalni turnir u karateu. Na turniru je učestvovalo preko 300 takmičara iz 15 karate klubova sa Unsko-sanskog kantona, Banjaluke i Kostajnice. Učešće su uzeli i bosanskokrupski karataši, KK “Feniks” koji je u ukupnom poretku zauzeo 2. mjesto osvojiviši 14 zlatnih, 9 srebrenih i 6 bronzanih medalja.

 

Pojedinačno su osvojili:

 

KATE
1. mjesto Veladžić Senaid, Veladžić Alem, Halilović Amar
2. mjesto Ćosić Zana, Musić Adin,
3. mjesto Džajić Adnan, Halilović Amra, Husarević Emana, Kadić Mirza

 

BORBE
1. mjesto Omerović Nejla, Bešić Sumeja, Mesić Adnana, Begić Iman,Halilović Harun, Aličević ALi, Grošić Emsud, Veladžić Senaid, Šabić Amer
2. mjesto Kulenović Adis, Dervišević Amin, Halilović Amra, Halilović Amar, Kadić Mirza
3. mjesto Ahmetović Majda

 

EKIPNO BORBE
2. mjesto -ekipa kadeta
3. mjesto – ekipa kadetkinja

 

EKIPNO KATE
1. mjesto – dječaci 8-9 godina
2. mjesto- djevojčice 10-11 godina
1. mjesto – djevojčice 12-13 godina

 

 Separator3

 

Na 6 Regionalnom prvenstvu održanom u Sanskom Mostu u nedjelju 08.05.2016.godine ispred KK „Una“ učestvovalo je 8 takmičara koji su osvojili ukupno 9 medalja i to 6 bronzanih,2 srebrene i 1 zlatnu.

Medalje su osvojili:

Zlatna medalja: Ramić Faris

Srebrna medalja: Harbaš Nadija i Hasić Ajdin

Bronzana medalja: Nuhić Edin i Harbaš Nadija

 

Ekipno treće mjesto u katama za djevojčice uzrasta 10 – 11 godina osvojile su:

  1. 01.Ema Nuhić
  2. 02.Belma Bunić
  3. 03.Nadija Harbaš

 

 Separator3

 

Klub borilačkih sportova „ Borac“ iz Bosanske Krupe učestvovao je proteklog vikenda u Tešnju na Balkan KUP-u,na kojem je učešće uzelo 83 kluba iz 15 zemalja.U jakoj konkurenciji medalje su osvojili:

 

Zlatnu      – Adis Bešić

Srebrenu – Adna Jusić i Denis Hrnčić

Bronzanu – Adna Jusić i Sara Mušeljić

 

 

Emir Sedić

Kadetske reprezentativke Bosne i Hercegovine danas su u Buku sa 1:0 pobijedile domaćina UEFA razvojnog turnira, selekciju Mađarske.

Jedini pogodak na susretu postigla je Mejrema Bajrić u 45'.

U drugom kolu izabranice Ilije Lucića će se sastati sa Republikom Irskom 10. maja u 13.30 sati.

 

Mađarska-Bosna i Hercegovina 0:1 (0:0)

Golovi: 1:0 Mejrema Bajrić (45').

 

Mađarska: Anna Terestyenyi, Dorottya Eszter Simon, Laura Kovacs, Vivien Anna Mikes, Lea Vasas, Anna Nadudvari, Fanni Vachter, Emese Horvath, Virag Nagy, Dora Dorner, Sar Pusztai. Selektor: Dorottya Schumi.

 

Bosna i Hercegovina: Ajla Fačić, Zorana Milanović, Frančeska Šimić, Aldina Hamzić, Edenina Husić, Ana Bakalar, Lajla Brzović, Vina Crnoja, Ajla Zukić, Lejla Kovačević, Nikolina Milović. Igrale su još: Irma Jusanović, Lara Ganić, Saliha Dokara, Nafija Rahmanović, Mateja Mikić, Nađa Hamidović, Merjema Bajrić. Selektor: Ilija Lucić.

 

RADIOBK

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 14,10 sati Bos.Krupa,R-401 Baštra,saobraćajna nesreća - sudar teretnog i put.motornog vozila. Materijalna šteta.Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice. U 17,55 sati,Jezerski - Mašinovići narušavanje javnog reda i mira - naročito drskim ponašanjem od strane 1 lica.Lice lišeno slobode i zadržano do istrežnjenja.Prekršajni nalog na 1 lice.

 

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervencija ni dojava o požaru.

 

- Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 2 6 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” nije bilo upućenih lica . Na porodilištu nije bilo prinova..

 

- JKP “10. Juli” Bos. Krupa saopštava da je isporuka  vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas od 08,00 do 11,00 sati prekid u isporuci vode u ul.1 BKB ,Gulanova okuka i Pazadžik.Sanacija kvara na vodovodnoj mreži, i od 08,00 do 15,00 sati povremeni prekidi u naselju Hodžinac.Radovi na vodovodnoj mreži.

 

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema prekida u isporuci električne energije.

 

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

 

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mjestimično vlažnim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

 

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 14 C , vlažnost zraka 83,2% dok je vodostaj rijeke Une iznosio 92 cm (NV).

Načelniku Arminu Halitoviću danas je u Podgorici na 4. Regionalnom kongresu, u prisustvu visokih zvanica iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Crne Gore, uručen certifikat o povoljnom poslovnom okruženju (BFC - Business Friendly Certification) čime je Bosanska Krupa i zvanično postala 4. po redu jedinica lokalne samouprave koja je nosilac ovog važnog i priznatog „uvjerenja“ na području Federacije BiH.

 

Na putu do BFC certifikata općine trebaju ispuniti 12 kriterija i više od 80 podkriterija koji podrazumijevaju unapređenje procedura, jačanje transparentnosti, smanjivanje birokratije i pribavljanje svih dokumenata i podataka neophodnih privrednicima i potencijalnim ulagačima u planiranju poslovanja i donošenju investicionih odluka.

 

Kroz ovaj proces Općina Bosanska Krupa je prošla vrlo uspješno čemu svjedoči postotak ispunjenosti svih kriterija i podkriterija od 90,6%. Pri ispunjenju uslova Bosanska Krupa je imala vrlo značajnu podršku USAID/Sida Projekta unapređenja lokalnog razvoj (GOLD) i Centra za promociju lokalnog razvoja PLOD iz Bihaća.

 

- Danas sam zaista sretan i ponosan. Sretan jer smo uspjeli u svojoj namjeri, u lokalnoj upravi provesti puno reformi u smislu smanjenja birokratije, rokova za izdavanje svih dozvola, kreiranja važnih dokumenata, a ponosan jer predstavljam jednu od rijetkih općina koja posjeduje ovaj certifikat. Sa ovim certifikatom stavljamo tačku na jedan vrlo značajan proces. Ono što nam predstoji jeste da ove standarde koje smo imali zadržimo, a ono što nam je falilo da kreiramo i unaprijedimo. Uostalom, za dvije godine nam slijedi revizija i morat ćemo opet proći kroz cijeli proces da bi „uvjerenje“ o poslovnom okruženju i zadržali. Vjerujem da ćemo i u tome uspjeti - kaže načelnik Armin Halitović.

 

U protekloj godini kroz certifikaciju je učinjeno mnogo toga kada su u pitanju interne procedure u organu uprave Bosanka Krupa što je i bio jedan o značajnih preduslova. Ažurirani su vodiči za dobijanje građevinskih i dozvola za rad. Urađene su baze podataka poslovnih prostora i zemljišta u vlasništvu Općine koje se mogu staviti na raspolaganje potencijalnim investitorima, završena je analiza poslovnog okruženja, anketirani su poslovni subjekti kako bi se dobile smjernice za budući rad i lokalne uprave i inicijative koje bi se trebale poduzeti u svrhu poboljšanja poslovnog okruženja. Unapređen je rad Privrednog savjeta, urađen je akcioni plan zapošljavanja, kompletan promotivni materijal, a izvršen je i redizajn internet stranice.

 

BFC SEE program provodi Regionalni savjet za povoljno poslovno okruženje i partnerske organizacije iz četiriju država – Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske, Privredna komora RS-a, Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta BiH, Regionalna razvojna agencija Hercegovine (REDAH), Centar za lokalni ekonomski razvoj (Hrvatska), Zajednica jedinica lokalnih samouprava Makedonije (ZELS), Savez makedonskih privrednih komora (MCC) i NALED (Srbija).

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 446 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda