Osma godišnjica od smrti novinara Ibrahima Skenderovića, obilježena je ovog četvrtka prigodnom svečanošću koja je bila završnica  „Memoriala Ibrahim Skenderović“ koji je ove godine održan po šesti put.  Prethodno su članovi porodice, predstavnici Udruženja „Skitnice od mira“ iz Milana i „Radija Bosanska Krupa“ obišli mezar Ibrahima Skenderovića te odali počast , položili cvijeće i još jednom izrazili veliko poštovanje.

„Memorial Ibrahim Skenderović“  organizuje se po ideji Roberta Limente iz Udruženja „Skitnice od mira“ i uz podršku „Radija Bosanska Krupa“ kojim se daje prilika učenicima osnovnih škola da izraze svoje ideje, kreativnost, originalnost i maštu kroz jedan od nekoliko novinarskih izraza – pisanom rječju, fotografijom, izgovorenom rječju.

Na šesti „Memorial Ibrahim Skenderović“ radove su  poslali učenici svih osnovnih škola sa područja općine Bosanska Krupa te dvije sa područja općine Bužim. Prijavljeno je više od 50 radova i to: u novinarskoj sekciji -4, poeziji – 11, literarnoj – 20 i fotografskoj sekciji 16.              Žiri  uopšte nije imao jednostavan zadatak- izabrati one radove koji su „malo drukčiji“  iako su svi bili za „čistu peticu“, ali,  ipak su odlučili:

-         U novinarskoj sekciji prvo mjesto pripalo je Sari Nuhić iz „ Druge osnovne škole“, drugo mjesto Hani Ljubijankić iz OŠ „Otoka“, a treće su podijelile Dženita Suljkanović i Ninela Hodžić također iz OŠ „Otoka“

-         U literarnoj sekciji  prvo mjesto pripalo je Ilmi Kauković iz OŠ „Bužim“, na drugom mjestu je Zerina Dizdarević također iz OŠ „Bužim“ dok treće mjesto dijele učenice OŠ „Otoka“ Alma Arnautović i Harisa Bešić

-         U sekciji poezije prvo mjesto pripalo je Dženiti Suljkanović iz OŠ „Otoka“ ,na drugom  mjestu je Anuel Leo Jusić iz OŠ „Jezerski“ dok je na trećem mjestu Emra Ičanović iz OŠ „Bužim“

-         U fotografskoj sekciji prvo mjesto pripalo je Emilu Muratoviću iz OŠ „Varoška Rijeka“, na drugom mjestu je Mirza Alešević također iz OŠ „Varoška Rijeka“ dok je treće mjesto pripalo Harunu Haliloviću iz Osnovne škole „Otoka“.

Uz čestitke i zahvalnost za uloženi trud  svim učesnicima šestog „Memoriala Ibrahim Skenderović“ uručene su zahvalnice, vrijedne nagrade i prigodni pokloni.

Senada Avdagić

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 12,30 sati ul.Branilaca grada saobraćajna nezgoda - sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 22,40 sati ul.Unska narušavanje javnog reda i mira  ometanjem i nepostupanjem po naredbi OSL od strane 1 lica.Lice lišeno slobode. Prekršajni nalog na 1 lice.

U 23,00 sati ul.Unska narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem od strane 1 lica. Prekršajni nalog na 1 lice.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervenicija niti dojava o požaru.

- Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 3 8 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 1 lice. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP “10. Juli” Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas nema prekida u isporuci vode.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

- Službe za održavanje puteva na području općine Bosanska Krupa obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su otežani, saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po zaleđenim i klizavim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka -7 C , vlažnost zraka 89,4 % dok je vodostaj rijeke Une iznosio 37 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 612 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Decembar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda