Po šesti put za redom u Bosanskoj Krupi jutros je otvoren novogodišnji sajam.

NG Sajam 2016 9

Tridesetdva izlagača u pet dana posjetiteljima nudi široku paletu proizvoda od domaće ,organski proizvedene hrane,ljekovitih biljnih preradjevina,meda i kozmetike   preko slatkiša, suvenira, nakita do potrepština za svaki dom.

NGsajam

 

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

23.12. u 12,50 sati Mahmić selo saobraćajna nezgoda - sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

24.12. u 01,00 sati Sokak saobraćajna nezgoda - NN vozač udario u parkirano put.motorno vozilo i udaljio se sa lica mjesta.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Nakon pronalaska NN vozača biće preduzete zakonom dozvoljene mjere i radnje.

U 19,30 sati na putu M-14 Crno jezero saobraćajna nezgoda - slijetanje put.motornog vozila s kolovoza.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

25.12. u 19,15 sati Krivodol saobraćajna nezgoda - udar put.motornog vozila u divljač.Uviđaj izvršen.Vozač sa vozilom udaljio se sa mjesta nesreće.

U 22,20 sati Mali Radić lokalni put saobraćajna nezgoda - sa smrtno stradalim licem koje je upravljalo sa traktorom.Uviđaj izvršen.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu je imala interveniciju i dojavu o požaru šume i niskog raslinja u 18,25 sati u reonu Jasenice. Požar ugašen u 19,20 sati.

- Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 1 9 5 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 10 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP “10. Juli” Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas nema prekida u isporuci vode.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

- Službe za održavanje puteva na području općine Bosanska Krupa obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mjestimično vlažnim i kliskim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka -2 C , vlažnost zraka 79,4 % dok je vodostaj rijeke Une iznosio 38 cm (NV).

LONDON, 26. prosinca (FENA/Hina) - Britanski pjevač George Michael umro je u svojem domu u Oxforshireu u 53. godini, objavili su u nedjelju britanski mediji.

Pop superstar koji je u karijeri prodao 100 milijuna nosača zvuka umro je mirno, a u njegovoj smrti nema sumnjivih okolnosti, potvrđeno je iz policijskih izvora.

"S velikom tugom potvrđujemo da je naš voljeni sin, brat i prijatelj George preminuo mirno u svojem domu tijekom božićnog razdoblja. Njegova obitelj moli za poštivanje privatnosti u ovim emocionalno teškim trenucima", objavio je pjevačev publicist.

George Michael, pravim imenom Georgios Kyriakos Panayiotou, rođen je u Londonu, a na glazbenu scenu probio se kao član dua Wham! (s Andrewom Ridgeleyom), čiji su singlovi i prvi album poharali top liste 1983. godine. S drugim albumom osvojili su i SAD, pri čemu je hit "Wake Me Up Before You Go-GO" bio prvi na ljestvicama Britanije i SAD-a, a "Careless Whisper" u čak 25 zemalja.  

U solo karijeru krenuo je 1987. izdavši album "Faith", koji se u svijetu prodao u 20 milijuna kopija. Ukupno je zabilježio sedam pjesama na broju jedan na britanskoj top-listi i osam na broju jedan Billboardove liste u SAD-u.

U tridesetogodišnjoj karijeri osvojio je brojne glazbene nagrade - tri Brit Awardsa, četiri MTV Video Music Awardsa, tri American Musical Awards i dva Grammya.

Michaelova smrt još je jedna u nizu smrti zvijezda koje su se dogodile u, za ljubitelje glazbe, nesretnoj 2016. godini. Ove godine napustili su nas i David Bowie, Leonard Cohen, Prince, Glen Frey, sir George Martin, Keith Emerson i Greg Lake.

(FENA) G.P.

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 609 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Decembar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda