Povodom obilježavanja nastupajućeg praznika Božića, bosanskokrupski načelnik Armin Halitović danas je u svom Kabinetu organizirao tradicionalni prijem za malobrojne sugrađane katoličke vjeroispovijesti. 

Na području općine nekad je živjelo mnogo više stanovnika katoličke vjere, ali su okolnosti u kojima su živjeli i ratovi koji su vođeni u prošlom stoljeću, učinili da se broj stanovnika katolika sada mjeri desecima. Nekolicinu onih koji sada žive u Bosanskoj Krupi danas je ugostio općinski načelnik Armin Halitović. 

Uz riječi dobrodošlice i čestitke za najveći katolički blagdan Božić, načelnik je govorio o stoljetnom suživotu Bošnjaka, Hrvata i Srba na ovim prostorima i izrazio nadu da će u budućnosti tog suživota biti još više. 

Vijećnica Banjalučke biskupije Mirjana Aleksić ispred katoličke zajednice se zahvalila načelniku na razumijevanju i podršci, svemu onom što čini da se ta zajednica u Bosanskoj Krupi osjeća, kako kaže, u svom i na svom. Istakla je da je ovo gest koji ukazuje na to kako lokalna vlast i načelnik Halitović brinu o svim građanima bez obzira na razlike među njima. 

Tokom cijele posjete vladala je prava slavljenička atmosfera. Gosti su se i sa sjetom prisjećali ranijih događaja u vrijeme obilježavanja Božića, nekih dragih i uglednih Krupljana kojih više nema među živima. 

Kao i svih osam prethodnih godina, neizostavni su bili i božićni kolačici koje naprave i na čašćenje donesu vjernici.

  

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da je Zakonom o praznicima („Službeni list SFRJ“, broj: 6/73), propisano da je Nova godina praznik i da se obilježava dva dana, 1. i  2. januara/siječnja. Istim Zakonom je propisano da ukoliko jedan od dana u koje se slavi Nova godina pada u nedjelju, praznikom se smatra prvi naredni dan poslije ta dva dana. 

Prema tome kako 1. januar/siječanj 2017. godine pada u nedjelju obavještavamo javnost da su neradni dani u Federaciji Bosne i Hercegovine ponedjeljak 2. i utorak 3. januar/siječanj 2017. godine. 

Na dan praznika poslodavci, ustanove, organi uprave i druga pravna lica ne rade, kaže se u saopćenju ovog ministarstva.

 

URED ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Sinoć je u Domu kulture u Bos.Krupi održana promocija publikacije „Kombinovana 1946-1963“ autora prof.dr. Emina Mesića. 

Komb1

Komb2Komb3

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 614 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda