Početkom naredne godine Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva započet će sa primjenjivanjem novog softvera za obradu novčanih podsticaja u poljoprivredi.

 

Zbog uvođenja ovog softvera obaveza svih poljoprivrednika je da u periodu od 1. januara do 31. marta 2017. godine ažuriraju podatke o svojim poljoprivrednim resursima (zemljištu i/ili stoci) na gazdinstvu.

 

Pozivaju se fizička lica koja se bave poljoprivredom i žele ostvariti novčane podsticaje da kao i ranijih godina ažuriranje podataka izvrše u prostorijama općine po mjestu prebivališta (odnosno u  općinskoj službi nadležnoj za poslove poljoprivrede) dok pravna lica ažuriranje podataka vrše u općinama po sjedištu registracije.

 

Fizička i pravna lica koja ne izvrše ažuriranje podataka neće biti uzeta u obzir tokom elektronske obrade podataka i neće moći ostvariti pravo na novčane podsticaje.

Bihaćki "Haman Jazz Band" snimio je novu pjesmu koju prati divan spot.Pjesma "Dan izgubih"  je skoro zaboravljena krajiška pjesma sa područja Bihaća. 

U izvođenju sjajnih muzičara Haman Jazz Benda ova pjesma dobila je jazz prizvuk, a posebno je upečatljiva vokalna solstica Nejra Karabegović. 

Spot je sniman  na starom gradu Sokolac kod Bihaća.

Haman Jazz Bend čine: Nail Jusić- klavijature, Adanan Busuladžić - sax , klarinet, Sanel Kabiljagić - truba, Adnan Suljanović - perkusije, Elo Harbaš- bas gitara, Delijan Malkoč -solo gitara, Jasmin Hadžisadiković- solo- ritam gitara; Muzički producent: Nemdžad Alić

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 16,30 sati na putu R-404 A Arapuša saobraćajna nezgoda - sudar dva put.motorna vozila. Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervenicija niti dojava o požaru.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala 4 0       pacijenata, za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno   2    lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća. Danas od 04,00 do 10,00 sati prekid u isporuci vode u ulicama 511 Slavna,5 Korpusa i Bosanska. Sanacija kvara na vodovodnoj mreži.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri,  saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mjestimično vlažnim i kliskim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka -3 C , vlažnost zraka 85,7 % dok je vodostaj rijeke Une iznosio 40 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 613 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Januar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda