Izbor najboljeg sportiste BiH za 2016. godinu u organizaciji „Nezavisnih novina“ i Radio-televizije BiH.Stručni žiri je nagradu sa fer plej dodijelio našoj karatistkinji Tanji Umićević,koja je ovo priznanje zaslužila jer je svoje mjesto na Evropskom prvenstvu prepustila mladjoj kolegici ,perspektivnoj Mirnesi Bekteš.

 

Tanja 11

 

"Moj san je ispunjen!!! Sad znam da sam uspjela i da sve ono što sam radila proteklih godina, sinoć je potvrdjeno kroz najljepšu nagradu koju jedan sportista može da primi. Ponosno sad rekla "kraj"! Srce nije pogriješilo. Sport je za mene jedna kutija najljepših uspomena sakrivena duboko u meni. I nema ljepše stvari u životu do sporta i sportskih emocija. Važila sam za takmičara koji nikad prema protivniku nije išao da ga povrijedi,naprotiv uvijek sam gledala da svaki put moj protivnik bude ne povrijeđen sa moje strane. Istina,mnogo puta su me treneri i selektori kritikovali zbog tog mekog i naposve osjećajnog pristupa prema svojim protivnicima, no nikad ni jedna kritika nije mogla promjeniti mene i moje sportsko ponašanje. Zato, moj gest za koji sam dobila sinoć priznanje, je samo gest koji je stavio tačku na moju karijeru koja je sigurno bila u svim pogledima fair-playa. Moja i samo moja odluka je bila da se povučem na način kako sam se povukla,misleći da će taj moj gest zapravo ostati u krugovima karate sporta,međutim veliki čovjek,prijatelj i neko ko cijeni sportistu gospodin Zdenko Klepić inače predsjednik Karate saveza BIH potrudio se da taj moj gest sazna šira javnost tako što su me predložili za nagradu a žiri je na kraju odlučio. Veliko hvala mom prijatelju Admir Zukan najboljem sportisti BIH, koji je samnom prošao trnovit put do slave, ali na kraju odlazimo kao pobjednici i ponosni na sve što smo prošli zajedno. Ali, najveće hvala mojoj porodici,mojim herojima Lili Umićević bez kojih ništa ne bih uspjela, jer su samo oni znali da me održe na pravom putu do samog kraja. Biti sportista je nešto najljepše u životu, ali život je kratak da bi sve sportu dali. Kutija je zatvorena. Uspomene žive čitav život." - Tanja Umićević

 

Emir Sedić

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 576 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Decembar 2016 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda