Nakon Bužima,Jezerskog,Bihaća,Sarajeva i Salzburga sinoć je u Domu kulture Remzija Kanurić Oraščanin promovisala svoje dvije knjige monografiju: „Pokošeni ljiljani zlatni“ i poema:“Slavni gazija bužimski“.Tri godine autorica knjige je prikupljala materijal kako bi danas svjetlo dana ugledale dvije knjige koje svjedoče o herojstvu ljudi koji su se borili za goli život svoje porodice i svoje domovine.U monografiji „Pokošeni ljiljani zlatni“ autorica je prikupljala autentične priče o stradanjima i herojstvu bosanaca i hercegovaca u odbrambeno-oslobodilačkom ratu,o životnim pričama i situacijama malih ,a opet  tako velikih ljudi. Druga knjiga, pisana kao poema, bavi se likom i djelom legendarnog komandanta 505. Vmbr  Izeta Nanića koji je u borbenim dejstvima poginuo početkom avgusta 1995. godine.Promotori su bili novinari Gorica Bukić i Nedžib Vučelj. Remzija Kanurić Oraščanin,rodjena Krupljanka(Jezerski) trenutno živi u Salzburgu(Austrija).

 

Emir Sedić

Treći memorijalni malonogometni turnir „Amra Sedić“ odigran je juče u SŠC“Safet Krupić“.Uz dvije ekipe organizatora turnira ŽNK“Željezničar“ još su učestvovale nogometašice ŽNK“Sloga“  iz Bos.Otoke,ženska sekcija  FC“ABC“ Velika Kladuša  te ženska sekcija NK“Mladost“ iz Polja kod Cazina.

Turnir Amra Sedic

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 562 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda