U MZ Pištaline, tačnije u zaseocima Hodžići i Donji Oraščani, jučer je na svečan način puštena u rad javna rasvjeta. Događaj je to koji će mještani ovog kraja pamtiti jer njihova želja i inicijativa za ravjestu traje duži vremenski period.

Osvjetljenje na relaciji dugoj skoro 2,5 km zajedno su pustili načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i najstariji mještanin Muharem Hadžipašić.

 

Sredstva za realizaciju ovog projekta, izgradnju javne rasvjete u naselju Hodžići - Donji Oraščani, obezbjeđena su zajedničkim učešćem Općine Bosanska Krupa i mještana.

 

Načelnik Halitović je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo i istakao kako je ovo još jedan dobar primjer gdje ljudi koji imaju i potrebu i odlučnost, a svakako i podršku općinske vlasti, mogu promijeniti stvari, životni ambijent učiniti boljim i ljepšim.

 

„Ovo nisu projekti sa vrtoglavim novčanim iznosima, ali su projekti koji zaista mnogo znače, prije svega zbog osjećaja sigurnosti. Svi znamo kako je biti u potpunom mraku i kada je put osvjetljen. Mi smo u našoj lokalnoj zajednici što se tiče javne rasvjete odradili poprilično dobar posao, i to uz značajnu podršku stanovništva. Osvjetljenje postoji skoro u svim većim, gušće naseljenim ili frekventnijim područjima“, dodaje načelnik Halitović.

 

Nakon puštanja u rad javne rasvjete, upriličeno je i simbolično druženje načelnika, pojedinih vijećnika i mještana iz ovog kraja.

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 285 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Decembar 2016 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda