U MZ Pištaline, tačnije u zaseocima Hodžići i Donji Oraščani, jučer je na svečan način puštena u rad javna rasvjeta. Događaj je to koji će mještani ovog kraja pamtiti jer njihova želja i inicijativa za ravjestu traje duži vremenski period.

Osvjetljenje na relaciji dugoj skoro 2,5 km zajedno su pustili načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i najstariji mještanin Muharem Hadžipašić.

 

Sredstva za realizaciju ovog projekta, izgradnju javne rasvjete u naselju Hodžići - Donji Oraščani, obezbjeđena su zajedničkim učešćem Općine Bosanska Krupa i mještana.

 

Načelnik Halitović je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo i istakao kako je ovo još jedan dobar primjer gdje ljudi koji imaju i potrebu i odlučnost, a svakako i podršku općinske vlasti, mogu promijeniti stvari, životni ambijent učiniti boljim i ljepšim.

 

„Ovo nisu projekti sa vrtoglavim novčanim iznosima, ali su projekti koji zaista mnogo znače, prije svega zbog osjećaja sigurnosti. Svi znamo kako je biti u potpunom mraku i kada je put osvjetljen. Mi smo u našoj lokalnoj zajednici što se tiče javne rasvjete odradili poprilično dobar posao, i to uz značajnu podršku stanovništva. Osvjetljenje postoji skoro u svim većim, gušće naseljenim ili frekventnijim područjima“, dodaje načelnik Halitović.

 

Nakon puštanja u rad javne rasvjete, upriličeno je i simbolično druženje načelnika, pojedinih vijećnika i mještana iz ovog kraja.

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 538 gostiju i jedan član

Kalendar

« Novembar 2016 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda