Zbog trenutne situacije u cijeloj Bosni i Hercegovini  došlo je do odgadjanja  manifestacija koje su se planirale u Bosanskoj Krupi  .

 

Tako je Organizacioni odbor odlučio da je  4.bosanskokrupska čorbarijada koja je bila planirana za 31.maj odgodjena  za drugu polovinu mjeseca juna.

 

Centar za kulturu je  odgodio koncert grupe Divanhana a o novom datumu održavanja  ljubitelji sevdalinke biće naknadno obavješteni.

 

Takodje je  i  Općinski odbor SDP-a Bosanska Krupa odlučio da odgodi planirano putovanje u Kumrovec na obilježavanje Dana mladosti  a planirana sredstva preusmjerit će za prikupljanje pomoći za poplavom i klizištima ugrožena područja.

Dvadeset i treća sjednica OV Bosanska Krupa Bosanska Krupa počela je učenjem  Fatihe i minutom šutnje za sve žrtve stradale u katastrofalnim poplavama i klizištima u Bosni i Hercegovini. Poslije usvajanja izvoda iz Zapisnika sa predhodne sjednice na koji je jedine primjedbe imala vjećnica Marija Krupić i vjećničkih pitanja upućenih općinskom načelniku i ministru obrazovanja u Vladi US kantona općinski načelnik Armin Halitović je vjećnike informisao  o mjerama koje su iz predostrožnosti poduzete s ciljem prevencije eventualnih poplava na području bosanskokrupske općine. Načelnik Halitović je konstatovao da je učinjeno mnogo ali da Općina Bosanska Krupa mora učiniti još dosta toga kako bi u budućnosti spremnije dočekala eventualne  visoke vode i popratne pojave koje idu uz poplave. Najavio je da će Civilna zaštita  uskoro pored motornog čamca u Bosanskoj Krupi , nabaviti još jedan čamac sa motorom koji će biti stacioniran u Bosanskoj Otoci te pored postojećih 20.000 vreća nabaviti još toliko. Na planu organizacije odbrane od poplava najavio je da će unaprijed biti formirani timovi sa odgovornim licima za njihovo okupljanje i rad u vanrednim okolnostima.

 Predsjednik  kluba SDA je ovom prilikom upoznao vjećnike da je dosadašnji vjećnik ispred Stranke za BiH Adis Velić od ove sjednice član Stranke demokratske akcije i  još jedan vijećnik u Klubu vjećnika SDA.

Rasprava po tačkama dnevnog reda nastavljena je o razrješenju dužnsti općinskog pravobranioca koji je podnio neopozivu  ostavku i imenovanjem vršioca dužnosti do završetka konkursa za izbor novog pravobranioca. Za vršica dužnosti je imenovan Abdulmedžid Mušić iz Bosanske Krupe.

Usvojen je i Prijedlog odluke o prodaji vozila po sistemu staro za novo i nabavku novog vozila za potrebe službi u Općini Bosanska Krupa te Prijedlog odluke o dodjeli putničkog motornog vozila   JU  Osnovna škola “Otoka“.

Izmjenom Odluke o dopuni odluke o općinskim administrativnim taksama nevladinim organizacijama je ukinuta obaveza plaćanja administrativnih taksa prilikom prijavljivanja za odredjene projekte koji se provode na području općine Bosanska Krupa.

Prijedlogom odluke o izmjeni matičnih područja i njihovom sjedištu zbog uskladjivanja sa novim Zakonom o matičnim knjigama promjenjrni su nazivi  Radić, Badić i Suvaja uVeliki Radić,Veliki Badić i Donja Suvaja.

Projedlog pravilnika o vrstama kriterijima i načinu raspodjele  novčanih naknada iz granta za razvoj poljopruvrede u općini Bosanska Krupa koji je prošle sjednice vraćen na dodatno usaglašavanje radi pobiljšanja kvaliteta pravilnika , usvojen je većinom glasova.

Utvrdjen je javni interes za izgradnju fekalne kanalizacione mreže u naseljima Bužimkići i Ljusina i niskonaponskih mreža u Donjoj Suvaji, Hadžićima, Vranjskoj 2 i Atajićima.

Usvojen je i izvještaj o radu JKP“10.juli“ i  a plan rada ovog preduzeća za 2014.godinu primljen je k znanju. Raspravljano je i o izvještaju 11 mjesnih zajednica sa područja općine koji su takodje usvojeni a k znanju je primljena informacija o preduzetim mjerama i radnjama Policijske stanice Bosanska Krupa.

Kompletan tok sjednice reemitovat će se u srijedu od 15 sati i 15 minuta.

 

Ademir Mesić

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 544 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Novembar 2016 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda