Općina Bosanska Krupa od danas je partner u još jednom projektu prekogranične suradnje koji se finansira iz IPA fondova Europske unuije. Rječ je o projektu  „Kulturna mreža jugoistočne Europe“čiji je nosilac općina Brežice iz Slovenije sa partnerima Dunavskom mrežom iz Republike Hrvatske,Agencijom Stage Art iz Bosne i Hercegovine i  KUD“Abrašević „iz Bačke Palanke u Srbiji . Cilj ovog projekta je očuvanje tradicijonalnih pjesama ,igara i običaja sredina iz kojih dolaze partneri projekta.  Sporazum koji je potpisao općinski načelnik Armin Halitović  sa  direktoricom Agencije Stage Art  Dinom Rekić  uključuje i općinu Bosanska Krupa u ovaj projekat. Projekat će trajati ukupno dvije godine  a tokom trajanja projekta  Agencija Stage Art se obavezuje da organizuje Večeri sevdaha u Bosanskoj Krupi i Bosanskoj Otoci   i doček  Nove godine u Bosanskoj Krupi te da učestvuje u organizaciji svih ostalih kulturnozavanih manifestacija na području bosanskokrupske općine. Inače Stage Art svoj doprinos ukupnom projektu daje kroz promociju sevdalinke u zemljama koje su uključene u projekat i  već je realizovana jedna aktivnost u Zagrebu gdje su organizovane radionice na temu sevdaha sa eminentnim predavačima a u sklopu ovog projekta Zagrepčanima je pjevala i Hanka Paldum. Tokom slijedećih 18 mjeseci koliko je ostalo do kraja projekta slične radionice će se organizovati  i  u Bosanskoj Krupi. Inače je Bosanska Krupa do sada prošla u dva projekta iz IPA fondova prekogranične suradnje . Prvi koji se bavio razvojem ruralnog turizma u partnerstvu sa općinama iz Republike Hrvatske je uspješno okončan a drugi pod nazivom „Zeleni otoci“ u kojem je općina Bosanska Krupa nosilac projekta upravo je u toku.U ovom projektu kao partner u Hrvatskoj su Zadrska županija i grad Zadar a partner općini Bosanska Krupa sa bosanske strane je Općina Bihać i Plod centar iz Bihaća.

Ademir Mesić

Već tradicionalno  doček Nove godine na šetalištu u ulici Patriotske lige.

 

 „Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje“Bosanska Krupa uz pokroviteljstvo općinskog načelnika Armina Halitovića i općine Bosanska Krupa , i tehničku podršku  koncertne  agencije STAGE ART priprema doček Nove 2014.godine na otvorenom

Krupljane i sve goste na šetalištu u ulici Patriotske lige zabavljat će bendovi "Javni nered", "WSB" i "The Evolution", te kraljica bh. rock scene Irina Kapetanović.

 

Novogodišnji program, koji počinje u 21:30 sati, ponudit će Krupljanima višesatnu besplatnu zabavu i druženje, veselje uz najveće hitove .Da bi se u potpunosti uživalo u ambijentu i koju nosi „najluđa“ noć, tačno u ponoć upriličit će se i do sada najveći  vatromet sa Starog grada

 

Neka dodju svi.

 

Pješačka zona u ul Patriotske lige , najbolji, najveseliji i najjeftiniji doček Nove 2014.

 

Medijski pokrovitelj obilježavanje Nove godine je Vaš radio ,Radio Bosanska Krupa

„Dječija nova godina 2014

“ Svečano obilježavanje Dana dječije radosti i dječije Nove godine  priprema se u utorak 31.decembra od 14:00 sati u pješačkoj zoni

Uz podjelu paketića ,načelnik općine Amin Halitović će  upriličiti i  druženje najmladjih Krupljanki i Krupljana  s Djeda Mrazom.

U prigodnom programu za djecu nastupit će  učesnici festivala Djeca pjevaju hitove i drugi talentovani mališani koji svaki put vrijedno pripremaju prigodan novogodišnji program.

Dječija nova godina 2014.Utorak 31.decembar od 14 sati

Medijslki pokrovitelj  Radio Bosanska Krupa

Načelnik općine Bosanska Krupa u ponedjeljak je u Jezerskom održao radni sastanak sa predstavnicima menadžmenta OŠ“Jezerski“ te predstavnicima Vjeća roditelja i Školskog odbora ove škole. Tema sastanka je bila priprema za implementaciju donacije japanske vlade za uvodjenje centralnog grijanja u  glavni objekat OŠ Jezerski i u objekat područne škole u Mahmić Selu                  i zamamjena dijela stolarije u OŠ Jezerski ,što je takodje predvidjeno grantom Japanske vlade. Na sastanku je utvrdjena dinamika potrebnih predradnji i pripremnih radova na školskim objektima kako bi kada se potpiše ugovor sa Ambasadom  Japana , 30.januara 2014.godine ,odmah moglo krenuti u implementaciju samog projekta. Izvodjač radova na centralnom grijanju u oba objekta  izabrat će se otvorenim Javnim pozivom i na njega će se moći javiti izvodjači radova iz cijele Bosne i Hercegovine što će prema očekivanjima sigurno oboriti cijenu na podnošljiv nivo tako da će donacija od oko 93.000 eura i sredstva prikupljena od strane vjeća roditelja  sugurno biti dovoljna da se urade svi planirani radovi .

Inače akciju za projekat “Centralno grijanje za škole u Jezerskom i Mahmić Selu pokrenulo je vjeće roditelja OŠ“Jezerski“ prije nešto više od godinu dana . Općina Bosanska Krupa odmah je prihvatila inicijativu te aplikaciju poslala na desetak adresa od kojih je pozitivno odgovorila Ambasada Japana u Sarajevu. Do sada je u ovoj  akciji,od roditelja,kulturno zabavnih manifestacija i drugih donacija  prikupljeno oko 24.000 maraka u Jezerskom i 4.500 maraka u Mahmić Selu.Projekat je plaćen sredstvima općine i djelom sredstvima Vjeća roditelja .

Ademir Mesić

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 442 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda