U Bosanskoj Krupi danas je potpisan još jedan ugovor za rekonstrukciju saobračajnice.Ovaj put radi se o vrlo frekventnoj saobraćajnici kojom svakodnevno prolazi na stotine osnovaca i srednjoškolaca  te gotovo hiljadu stanovnika naselja Kolonija i Kozara

 

 

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović sa direktoricom firme ''BC-GRADNJA'' iz Bosanske Otoke Fahirom Bešić potpisao je ugovor za rekontrukciju dijela Radničke ulice u Bosanskoj Krupi . Ova ulica se magistralnim putem Bosanska Krupa Bosanski Novi povezuje naselja Kozara i Kolonija  a služi i kao alternativni putni pravac za prilaz industrijskoj zoni“Pilana“. Dužina rekonstruisane saobraćajnice sa pripadajućim raskršćem je oko 200 metara a ugovor je vrijedan 80 hiljada KM.

Trideset radnih dana,  je rok da se  pomenuta ulica u potpunosti rekonstruiše, što građani ovog dijela općine godinama nestrpljivo čekaju.

 

Počinjemo raditi  dio Radničke ulicu, što je meni zaista drago. Svaki put ima svoj značaj, ali onaj koji koriste djeca, učenici, možda najveći. Općina Bosanska Krupa će i dalje ulagati u putnu komunikaciju, koliko, zavisi od sredstava koje budemo osiguravali, ali istina je da ćemo raditi, jer smo svjesni važnosti putne komunikacije za čovjeka u 21. stoljeću. Opet pozivam sugrađane da budu strpljivi, znam da mnogo ima onih koji zbog loših puteva u svojoj blizini negoduju, ali ne može sve odmah, doći će i oni na red“, istakao je  načelnik Armin Halitović prilikom potpisivanja.

 

Trenutno se u Bosanskoj Krupi pored ove ulice rekonstruiše  ulica Sokak u strogom centru grada, ulica u naseljima  Hafizovići, Šabići, Lipik, Gornji Selimagići  i  Ćojluk, a vrijednost  svih ovih radova je preko 300 hiljada KM, od čega je većinu Općina obezbijedila iz vlastitog budžeta.

 

 

Ademir Mesić

 

 

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 559 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Juni 2012 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda