Prva osnovna škola

Bosanska Krupa

Vijeće roditelja

11.10.2013.godine

Vijeće roditelja, učenika Prve Osnovne škole  iz Bosanske Krupe na sjednici održanoj 10.10.2013. godine poslije iscrpne rasprave i niz vrlo kvalitetnih diskusija donijelo je jednoglasno odluku da ovlasti svog predstavnika u Školskom odboru Prve Osnovne škole  Zaharija Mesića da na sjednici Školskog odbora   na kojoj će se glasati  za  prijedlog za imenovanje direktora škole svoj glas da dosadašnjoj direktorici   Selmi  Halkić. Njezin protivkandidat  Idriz Mušeljić,  je na ovoj sjednici ocjenjen kao nekompetentan da obavlja ovu funkciju .Na ovoj sjednici roditelji su se oštro usprotivili  načinu na koji se uz pomoć političkih moćnika iz Vlade Unsko sanskog kantona ,protivno volji roditelja ali i radnog osoblja škole,planira instalirati  poslušnik  političke stranke A SDA koja je ,kako kažu, u medjustranačkom „dilanju“ funkcija dobila ovu školu. Roditelji smatraju pogubnim mješanje politike u izbor direktora škole protivno volji roditelja i većine uposlenika i poručuju da Prva osnovna škola neće biti poligon za  inaguraciju plitički podobnog  ali  nesposobnog  kadra  koji sam kaže  da će raditi samo u interesu jednog dijela ove školske ustanove u znak zahvalnosti za imenovanje. Ukoliko se to dogodi Vjeće roditelja Prve osnovne škole razmotri će i druge radikalnije mjere kako bi zaštitili prije svega djecu Prve osnovne škole a onda i dignetet ustanove koju pohadjaju naša djeca.

Roditelji poručuju da Prva osnovna škola  ne može i neće biti dio „tala“ izmedju  Premijera Unsko Sanskog kantona  i njegovih  dželata  iz reda A SDA koji mu drže omču oko vrata  i  prijete da će mu izmaknuti stolac ukoliko ne bude igrao onako kako oni sviraju. Prva osnovna škola je elitna školska ustanova koja je  cjeli rat u najtežim uslovima obrazovala djecu na prvoj liniji odbrane Bosanske Krupe i iznjedrila večinu visokoobrazovanog kadra ovog grada  i roditelji djece koja idu u ovu školu neće dozvoliti da se  imidž ove škole ruši na ovakav način. Na ovoj sjednici je donešena i odluka da se javnost upozna ,mada je ministar u Vladi Unsko Sanskog kantona  Amir Džajić rekao da niko neće objaviti  saopćenja koja budu dolazila od vijeća roditelja , da je ministar Darijo Jurić i Vlada Unsko sanskog kantona u posljednjih nekoliko mjeseci četiri puta imenovala  a potom bez ikakvog obrazloženja  razrješavala Školski odbor a sve u cilju da konačno u njemu dobiju većinu koja če aminovati politička imenovanja ali do sada je svaki put većina imenovana od radnika ,predstavnika Vjeća roditelja i predstavnika lokalne zajednice bila jedinstvena i nisu mogli ostvariti svoje namjere. Vjeće roditelja Prve osnovne škole na ovoj sjednici donijelo je odluku da delegacija vijeća traži razgovor sa resornim Ministrom  na kojem će tražiti da se  javno izjasni zbog čega nisu podobni imenovani članovi školskog odbora , koji je kako se tokom same sjednice moglo saznati, ponovo smijenjen. Roditelji ministra namjeravaju pitati zašto je svaki školski odbor koji je on imenovao jednonacionalan kada se zna da je najveći broj učenika srpske nacionalnost na području bosanskokrupske općine pod okriljem ove škole  . Roditelji su ovom prilikom apelovali i na sve predstavnike političkih stranaka koje participiraju u O.V. Bosanska Krupa  da se oglase povodom ovakvih  radnji  i osude  politička imenovanja u školske  ustanove te da  svojim utjecajem spriječe nezakonje i samovolju pojedinaca  koji iz Bihaća i Cazina žele upravljati i obrazovanjem u Bosanskoj Krupi.

U narednom periodu oglašavaćemo se o dešavanjima oko Prve osnovne škole se saopštenjima da i stanovništvo ovog grada napokon sazna istinu kafanski talova i dogovora Vlade na čelu sa Premijerom i  A SDA stranke.

Vijeća roditelja Prve osnovne škole

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 573 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda