Udruženje žena NUR podijelilo bajramske pakete

Udruženje žena NUR iz Bosanske Otoke je u povodu Kurban bajrama prigodnim bajramskim paketima obradovao nekoliko porodica. Paketi su sadržavali uglavnom prehrambene namirnice, brašno, ulje, šećer i druge namirnice, te higijenske artikle. U ovoj humanitarnoj akciji učešće su uzeli sugrađani koji su kupovinom jednog ili više artikala, doprinijeli da akcija ovog, relativno mladog Udruženja uspješno bude realizirana. Tako je ovom prilikom prikupljeno oko 250kg brašna, stotine litara ulja, čime su sugrađani pokazali zainteresiranost i solidarnost za svoje komšije. Predsjednica Udruženja NUR, Nejra Kadić:

„Kada smo pokrenuli humanitarnu akciju, nismo očekivali ovoliki odziv našeg naroda. Pokazali su veliku zainteresiranost i solidarnost. Nadam se da će i ubuduće pratiti naš rad i podržati nas onda kada nam bude trebala njihova pomoć.“

Ovim prigodnim paketima, posjećene porodice su bile obradovane i to će im svakako uljepšati bajramske dane.

„Svakako da sam se iznenadila i obradovala ovim paketima, a posebno što mi je to potrebno. Živim sa mužem i dvoje djece u teškim uslovima. Bajram dočekujem onako kako mogu, ali radujem mu se.“– Jasmina Bajrakterivć.

„Mislila sam kako ću proći Bajram, a evo obradovali su me i radujem mu se. To je jedini praznik koji slavim i priznam. Živim od socijalne pomoći 50 maraka.“– Rasima Nuhanović.

 

Udruženje žena NUR iz Bosanske Otoke je, kako na početku priloga rekosmo, mlado udruženje, koje je osnovano 15.augusta ove godine, u mjesecu Ramazanu – u noći Lejletul kadr. Trenutno broje oko 50 članica Udruženja. Iako je Udruženje osnovano u sklopu gradske džamije u Bosanskoj Otoci, Udruženju se mogu priključiti i sve građanke Bosanske Otoke, jer kako rekoše, ovo nije striktno vezano samo za gradsku džamiju. Nadamo se da će ovakvih akcija biti i ubuduće, a da podrška svih građana neće izostati.

ENISA

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 454 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda