Općina Bosanska Krupa i Fondacija za održivi razvoj-OdRaz iz Sarajeva potpisali su ugovor o zajedničkom finansiranju izgradnje  javne rasvjete u ulici Bihaćka i naselju Ćevanuše.Ovo je samo nastavak izuzetno dobre suradnje ove agencije i Općine Bosanska Krupa koja je do sada rezultirala nizom vrlo uspješno realizovanih infrastrukturnih projekata.
Ugovor je u ime općine Bosanska Krupa potpisao općinski načelnik Armin Halitoviić dok je u ime fondacije OdRaz ugovor potpisao izvrpšni direktor Fejsal Kirlić. Ukupna vrijednost projekta je 74.382,83 KM od kojih Općina Bosanska Krupa obezbjedjuje 22.314,85KM a OdRaz preostalih 52.067,98KM. U izjavi za Radio Bosanska Krupa načelnik Halitović  je izrazio zadovoljstvo što se odmah poslije izbora počinju ostvarivati  obećanja data kroz Plan „4 plus 4“ te najavio  da će suradnja sa OdRaz-om rezultirati i nizom drugih projekata.

Izvodjač radova na ovom projektu biće firma Stela iz Velike Kladuše a njegovim završetkom pored sigurnosti kretanja pješaka i vozila na ulazu u Bosansku Krupu iz pravca Bihaća i ulazu u Bosansku Otoku iz pravca Bosanske Krupe stvorit će se i vizuelno znatno povoljnija slika prilikom dolaska u najgušće naseljena područja bosanskokrupske općine.

Ademir Mesić

 

Izvještaj za period od 15.10.2012.godod 07,00h, do 16.10.2012.goddo 07,00h. Operativni centar civilne zaštite je prikupio i obradio informacije o pojavama i događajima u Općini Bosanska Krupa.

 

 Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da je u proteklom periodu zabilježila sljedeće:

U09,50 sati, ul.M.Tita, narušen JRiM od strane jednog lica prosijačenjem. Prekršajni nalog na 1 lica.      

 

Vatrogasna jedinica  Bosanska Krupaizvještava da je imala dojava i intervencija na požare:

U 19,03 sati, Grmuša, dojava požar put.mot.vozila vl.A.Z. Vatrogasna jedinica intervenisala. Požar ugašen u 19,30 sati. Znatna materijalna šteta.    

 

 Hitna služba  Doma zdravlja Bosanska Krupa saopštava da je u protekla 24 sata pregledala  3 0 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno4 lice. Na porodilištu nije bilo prinova.  

 

  JKP “10. Juli” Bos.Krupasaopštava da je isporuka pitke vode u proteklom periodu na području općine dobra. Za danas nema planskih prekida isporuke vode na području općine.

 

 Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je dobra. Za danas nema planskih prekida isporuke električne energije na području općine.    

 

Autobusna stanicau Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među- gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su zadovoljavajući bez zastoja, te se saobraćaj na putnim pravcima odvija usporeno po mokrim i kliskim kolovozima. Magla i niska oblačnost u jutarnjim satima mjestimično smanjuju vidljivost do 150m. Upozorenje na osipe i odrone kamena u većem broju na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa, kanjon rijeke Une, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja. 

 

   Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa, jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 15,0 C, vlažnost zraka 96,0%, dok je vodostaj rijeke Une sinoć u 00,00 sati  iznosio 38,0 cm (NV) – u blagom je porastu.

 

                                                                                                                                             O p e r a t i v n i   c e n t a r

                                                                                                                                                c i v i l n e   z a š t i t e

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 405 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda