U mjesnoj zajednici Ostružnica u Općini Bosanska Krupa upriličena je svečanost  završetka radova na asfaltiranju prilaznih puteva  i samog  središta ovog  naselja koje je u posljednjih nekolko godina u potpunosti promjenilo svoj izgled. Radi se o  povratničkom naselju u kojem je sve i jedna kuća u toku rata bila potpuno uništena i zapaljena. Na Ostružnicu je povratak stopostotan i u svoje prijeratne domove se vratilo više od 300 porodica 

 

Naselje Ostružnica udaljeno je od Bosanske Krupe nešto manje od pet kilometar i sada spada u kategoriju prigradskih naselja sa potpuno rješenim osnovnim infrastrukturnim objektima.Poslije elektrifikacije,vodovoda,telefo i interneta ,mještani Ostružnice za kraj su ostavili asfaltiranje samog središta svog mjesta i za to izdviojili više od 63.000 maraka. Partner u ovom poslu im je bila općina Bosanska Krupa koja je izdvojila dvostruko veću sumu pa je sada na Ostružnici asfalt došao pred svaku kuću.Obraćajući se skupu predsjednik gradjevinskog odbora Izet Balkić je uputio rječi zahvale svima koji su doprinjeli da se put završi ,a posebno je istakao ulogu načelnika Halitovića koji je pravovremeno reagovao na njihov prijedlog i kasnije ih požurivao da izvrše svoje obaveze kako bi put bio završen.

Svečanost otvora novosagradjenog puta organizovana je za sve mještane Ostružnice koji su za ovu priliku i svoju veliku radost pozvali i veliki broj svojih rodjaka prijatelja i gostiju iz svih općina Unsko sanskog kantona. Put su svečano otvorili Dževad Rekić koji je bio najizdašniji donator i općinski načelnik Armin Halitović koji je prije dvije godine prihvatio inicijativu gradjevinskog odbora i potrudio se da općina Bosanska Krupa izdvoji oko 130 000 konvertibilnih maraka kako bi se projekat u potpunosti zaokružio i kako bi Ostružnica poprimila sve atribute koje ima i gradska sredina.Obraćajući se velikom broju prisutnih načelnik Halitović je rekao da je Ostružnica najbolji primjer kako se voli svoje mjesto i istakao da je obaveza općine Bila da pomogne ovaj i sve druge projekte jer su se stanovnici Ostružnice prvo vratili u svoje domove pa tek onda počeli tražiti ono što im pripada.Podsjetio je da je u protekle tri godine rješeno vodosnabdjevanje,napajanje električnom energijom,telefonija a da su slijedeći zadaci prostorije za mjesnu zajednicu i mlade teškolsko i dječije igralište

Poslije svečanog otvaranja puta i obilaska cijelog mjesta proučena je fatiha na šehidskom spomen obilježju kao zahvalnost i spomen na sve koji su za slobodu Bosne i Hercegovine dali svoj život a potom se na ostružnici slavilo do dugo u noć uz Kulturno umjetničko drušvo Grmeč i poznate vokalne soliste sa područja Unsko sanskog kantona.

 

 

Ademir Mesić

 

Četvrti kantonalni karate kup – UNA 511.

U organizaciji Karate Kluba UNA održan je četvrti po redu kantonalni Karate kup – Una 511. Učešće na turniru je uzelo jedanaest klubova sa Unsko - Sanskog kantona. Ukupno je nastupilo 132 takmičara uzrasta od 8 do 13 godina. Učesnici su se takmičili u različitim disciplinama.

Kao i svake godine, Karate klub UNA je upriličio dodjelu priznanja i medalja. Karate Klub „Feniks“ je bio ubjedljivo prvo mjesto sa osvojene 24 medalje i u ukupnom poretku osvojio je 49 bodova ispred KK "Saniteks", KK "Bužim", KK "Una" i ostalih klubova. Za Karate klub UNA nastupilo je 14 takmičara i osvojili su 13 medalja, s čime su u ukupnom plasmanu od 11 klubova, bili četvrti. Osvojene medalje u Karate klubu UNA su: zlatne medalje su osvojili Dino Saradan i Elmedina Bešić u disciplini borbi. Srebrene medalje u disciplinama borbi osvojili su: Arian Porić, Amir Balkić, Tarik Mušić i  Ajla Jusić, dok su u kategoriji kate, srebrne medalje osvojili Amar Alidžanović i Ajla Jusić. Bronzane medalje u kategoriji borbi pripale su Zejdu Mujović, Benjaminu Rekić, Harisu Mašić i Lejli Jusić, dok je u kategoriji kate bronzana medalja otišla u ruke Zejde Mujović.

Za odlične takmičarske rezultate priznanje je dobila i Šeherzada Hafizović, dok je za poseban doprinos u uspješnom radu Karate kluba UNA, priznanja dobili Nermina Badnjević i Mustafa Kalender.

 

Enisa

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 395 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Decembar 2015 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda