Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Bosanska Krupa: Evropska unija podžala poslovne ideje nezaposlenih osoba sa 19.500,00 KM

Gradonačelnik grada Bosanska Krupa Armin Halitović potpisao je u toku mjeseca juna dva ugovora o finansiranju poslovnih ideja nezaposlenih mladih osoba koje su se prijavile na Javni poziv za finansijsku i savjetodavnu podršku razvoja poslovanja u okviru projekta „Aktivacija i integracija nezaposlenih osoba na tržištu rada u Unsko-sanskom kanontu“ koji se realizuje kroz projekt „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ (LEP II). Korisnici ove podrške Kadić Edin i Halkić Admir koji će financijska sredstva u iznosu od 19.500,00 KM iskoristiti za realizaciju svojih poslovnih ideja će također dobiti i savjetodavnu podršku za razvoj svojih biznisa.

 

Javni poziv za učešće u programu savjetodavne i financijske podrške razvoju biznisa bio je usmjeren prema nezaposlenim osobama koje žele pokrenuti vlastiti biznis uz financijsku i savjetodavnu podršku LPZ Bosanska Krupa. Pravo na učešće u Programu podrške imale su sve nezaposlene punoljetne osobe koje žele registrovati biznis na području Grada Bosanska Krupa. Prednost za sudjelovanje u procesu pružanja podrške razvoju poslovne ideje i biznisa imali su nezaposleni mladi muškarci i žene starosti od 18 do 29 godina, nezaposlene žene, nezaposlene osobe preko 50 godine starosti, te osobe sa invaliditetom.

 

„Učestvovao sam u obuci i edukaciji za izradu biznis plana koja mi je mnogo pomogla. Imao sam jako dugo ideju da započnem ovaj svoj poslovni poduhvat i konačno se pojavila ova prilika koja će mi pomoći da realizujem svoju ideju. Moja biznis ideja je otvaranje i registracija Fast Food „Captains“ gdje ću se baviti prodajom brze hrane i bezalkoholnih pića u ulici Stari grad. Nadam se da ćemo opravdati povjerenje koje nam je ukazano.“ izjavio je ovom prilikom Kadić Edin.

 

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Bosanska Krupa čine Grad Bosanska Krupa i partneri: Grad Bihać, Centar za promociju lokalnog razvoja - PLOD Centar Bihać, JU „Služba za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona“, Mješovita srednja škola „Safet Krupić“, te poduzećima d.o.o. Krupa Kabine, d.o.o. Bosankar, d.o.o. ZAH, d.o.o. ACMA, d.o.o. ATNH, d.o.o. Ibrahimović, d.o.o. AKM Technlogy, d.o.o. Č.J. i d.o.o. Kostelski buk.

 

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Grada Bosanska Krupa je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ (LEP II), kojeg Evropska unija financira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekat ima za cilj potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u Bosanskoj Krupi i Bihaću kroz kreiranje i provođenje partnerskih programa za aktivaciju i integraciju nezaposlenih osoba u USK, uspostaviti održiv program za aktivaciju, osposobljavanje, zapošljavanje i samozapošljavanje nezaposlenih osoba u Bosanskoj Krupi i Bihaću, putem kojeg će biti unaprjeđena konkurentnost na tržištu rada minimalno 100 osoba, te zaposleno 60 i samozaposleno minimalno 6 osoba.

 

Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1781 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa