Ceste Federacije BiH osigurale sredstva za važne projekte u Bihaću i USK-u

Predstavnici Javnog preduzeća Ceste Federacije BiH i Gradske uprave Bihać na današnjem su sastanku razgovarali o izuzetno važnim projektima, koji su u fazi realizacije ili pripreme.

"Već smo u završnoj fazi gradnje devijacije na magistralnom putu M-5, koja je od izuzetnog značaja za grad Bihać i za što je izdvojeno 1.800.000 KM. Novac je osiguran i za još tri velika i značajna projekta, međutim tu imamo problem s izuzetno sporom i kompleksnom procedurom rješavanja imovinsko - pravnih odnosa. Radi se o projektima izgradnje treće trake za spora vozila na Ripačkom klancu, obilaznice Izačić i završetku izgradnje putne komunikacije Bihać - Bosanska Krupa. Sada se nadamo da će Gradska uprava i Kantonalna vlada maksimalno ubrzati te procese i na adekvatan način riješiti sva pitanja imovinsko-pravnih odnosa", kazao je direktor Javnog preduzeća Ceste Federacije BiH Ljubo Pravdić.

Dodao je i kako je Programom modernizacije cesta za projekte u Unsko-sanskom kantonu osigurano oko 27 miliona eura.

"Već smo u četvrtoj godini realizacije Programa modernizacije cesta, a nažalost najmanje smo projekata implementirali upravo u USK. Razlog za to je spomenuta spora i komplikovana procedura izdavanja dozvala za gradnju i eksproprijacije zemljišta. To rade upravni organi lokalnih zajednica, no ne trebamo tražiti krivca, nego zajedno pokušati što prije stvoriti sve preduslove za gradnju. Skoro 21 milion eura još uvijek stoji i čeka implementaciju planiranih projekata. Osim spomenutih projekata u Bihaću, tu je i veliki projekat obilaznice u Cazinu, kao i još nekoliko u drugim općinama", rekao je direktor Pravdić.

Predstavnici Gradske uprave Bihać potvrdili su maksimalni angažman na pribavljanju potrebne dokumentacije i rješavanju imovinsko - pravnih odnosa, kao i formiranje zajedničkih koordinacijskih tijela kako bi se što prije krenulo u realizaciju svih pripremljenih projekata.

Sastanku je prisustvovao i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Federacije BiH Šemsudin Dedić, koji od početka pokušava posredovati i maksimalno pomoći u osiguravanju svih preduslova za realizaciju ovih projekata od izuzetne važnosti za Unsko-sanski kanton.

(FENA)

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 373 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1951 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa