U CILJU ZAPOŠLJAVANJA ČLANOVA BORAČKIH PORODICA: U KANTONALNOM FONDU USTANOVLJENA NOVA KREDITNA LINIJA

FOTO: rtvusk FOTO: rtvusk
Treća kreditna linija od 200.000 maraka iz budžeta kantonalnog Fonda za stambeno zbrinjavanje boračke populacije isključivo je namijenjena za zapošljavanje i samozapošljavanje boračke populacije. Za razliku od ranijih godina kada je javni poziv za ova sredstva bio objavljen skoro na kraju kalendarske godine, svi zainteresirani poslodavci moći će već od iduće sedmice aplicirati na ovaj poziv.
U velikom broju građana, pogotovo mladih, koji su posljednjih godina napustili BiH, nalaze se i djeca poginulih boraca koja su bolji život potražila u inostranstvu.
 
Iako nepotpuni, podaci Udruženja porodica šehida i poginulih boraca, pokazuju da je samo USK u proteklom periodu napustilo više od 1200 djece čiji su očevi branili BiH. Kako bi upravo ovoj populaciji pomogli u tome da izaberu ostanak, a ne odlazak, kantonalni Fond za stambeno zbrinjavanje boračke populacije uz stambene kredite plasira i sredstva za njihovo zapošljavanje.
 
Izvor: rtvusk
Zadnji put promjenjen nedjelja, 07 Juni 2020 07:23
Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 705 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa