AUTOBUSI PRIJEVOZNIKA S PODRUČJA USK I DALJE OSTAJU U FAZI MIROVANJA

srijeda, 20 Maj 2020 17:35

Iako je naredbom Federalnog štaba Civilne zaštite 15. maja trebao biti uspostavljen javni prijevoz putnika na području Federacije BIH, u Unsko-sanskom kantonu prijevoznici nisu pokrenuli svoje autobuse i kombi-vozila na linijama za koje im je kantonalno Ministarstvo privrede dodijelilo licence.

Javnim pozivom Ministarstva privrede za subvencioniranje minimalnih plata privrednim subjektima koji u vrijeme pandemije nisu otpustili svoje radnike, sredstva će dobiti i javni prijevoznici. Međutim, za subvencioniranje troškova prijevoza po pređenom kilometru, što  je bio zahtjev prijevoznika, u Budžetu nema sredstava, ističe ministar privrede USK-a Nijaz Kadirić.  

„Budžet je u teškoj situaciji. Dodatna sredstva koja su trebala već biti od MMF-a i neka druga kreditna sredstva za koja su se zadužila država i Federacija, nisu još uvijek dostupna kantonima tako da smo mi sada u situaciji da bukvalno Kanton ima manje prihode nego što su obaveze samo plata uposlenih u tom dijelu javnog sektora. Mi nećemo, nažalost, moći izići u susret na način na koji su oni tražili“, rekao je Kadirić u izjavi za RTV USK-a.

 

Izvor: RTV USK

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 258 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1344 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa