PROVOĐENJE MJERA PODRŠKE PRIVREDNICIMA: Objavljen javni poziv za subvencioniranje iznosa redovne kamate

četvrtak, 30 April 2020 11:44

Općina Bosanska Krupa danas je objavila javni poziv privrednim subjektima za subvencioniranje iznosa redovne kamate. Uz subvencioniranje troškova komunalnih naknada, naknada za privremeno korištenje javnih površina i računa za odvoz otpada, ovo je mjera podrške za koju je Općinsko vijeće, na prijedlog načelnika Armina Halitovića, odluku donijelo prije sedam dana.

Korisnik subvencije iznosa redovne kamate može biti poslovni subjekt čije je sjedište na teritoriji općine, kojem je zabranjeno ili otežano obavljanje djelatnosti aktima Federalnog i/ili Općinskog štaba civilne zaštite, koji ima pad prometa 20 posto i više u periodu 1.1. - 30.4.2020. godine u odnosu na isti period prošle godine i koji na dan 29.2.2020. godine nema dospjelih, a neizmirenih obaveza prema Općini po bilo kojem osnovu.

Subvencija redovne kamate može se odobriti ukoliko je ugovor o kreditiranju zaključen od 1.2.2020. godine, ako je namjena kredita finansiranje obrtnih ili osnovnih sredstava, za likvidnost ili za refinansiranje kredita po navedenim osnovama, zatim ukoliko iznos kredita nije veći od 20.000,00 KM, te ukoliko rok otplate nije duži od dvije godine.

Općina snosi troškove obrade kredita, te subvencionira cjelokupni iznos redovne kamate ako je nominalna kamatna stopa do 7 posto na ugovoreni iznos kredita. Ako je kamatna stopa veća od 7 posto na ugovoreni iznos kredita, uključujući i promjenjivu kamatnu stopu, Općina subvencionira redovnu kamatu obračunatu po stopi od 7 posto na ugovoreni iznos kredita, a preostalu razliku troškova kamate plaća korisnik subvencije.

Isplata subvencije vrši se nakon dostavljanja dokaza da je korisnik subvencije izvršio uplate anuiteta prema davaocu kredita sa kojim ima zaključen ugovor. Korisnik subvencije dostavlja dokaze o uplatama anuiteta Službi za obrt, poljoprivredu i poduzetništvo mjesečno, ali ne kasnije od 15 dana od dana uplate anuiteta.

Sredstva za subvencioniranje iznosa redovne kamate iz Budžeta općine Bosanska Krupa iznosit će 50 hiljada KM. Procjene govore da će se ovim sredstvima poslovnim subjektima iskreditirati oko 900 hiljada KM. Ovaj fond će se s obzirom na dozvoljen period otplate planirati i naredne dvije godine u budžetu, a po potrebi će se povećavati.

Javni poziv za subvencioniranje iznosa redovne kamate, objavljen na stranici Općine Bosanska Krupa pod linkom: http://opcinabosanskakrupa.ba/javni-poziv-poslovnim-subjektima-sa-podrucja-opcine-bosanska-krupa-za-ublazavanje-ekonomskih-posljedica-nastalih-usljed-pandemoje-covid-19/ otvoren je do 31.12.2020. godine, a spisak djelatnosti i vrste poslovnih subjekata na koje se primjenjuje ovaj poziv objavljen je pod linkom:

http://opcinabosanskakrupa.ba/spisak-djelatnosti-i-vrste-poslovnih-subjeka-kojima-je-zabranjeno-ili-otezano-obavljanje-djelatnosti/

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

 

 

 

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 479 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1586 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa