KANTONALNI ŠTAB CIVILNE ZAŠTITE TRAŽI OTVARANJE IZAČIĆA I MALJEVCA ZA TRANSPORT TERETNIH VOZILA - POMOZITE NAŠOJ PRIVREDI!

utorak, 14 April 2020 12:28
GP Izačić GP Izačić

Kantonalni štab civilne zaštite Unsko-sanskog kantona, na sjednici održanoj danas u Bihaću donio je Zaključak

kojim se traži od Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine da, shodno postignutom dogovoru između Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske kojim su određena tri granična prijelaza preko kojih se odvija promet teretnih vozila (Bijača – Nova Sela, Gradiška – Stara Gradiška i Šamac – Slavonski Šamac) između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, pokrene aktivnosti kod nadležnih organa Republike Hrvatske da se za promet teretnih vozila otvore granični prijelazi Izačić i Maljevac.

S obzirom na činjenicu da su granični prijelazi Izačić i Maljevac otvoreni za međunarodni putnički saobraćaj što predstavlja puno veći epidemiološki rizik nego promet teretnih vozila, smatramo opravdanim da se isti otvore i za promet teretnih vozila, a svakako i svrsishodnim jer na takav način pomaže se opstanku privrednih subjekata na području Unsko-sanskog kantona i šire u uslovima proglašene pandemije koronavirusa COVID 19, koji ne predstavlja samo zdravstveni nego i ekonomski izazov za sve institucije države Bosne i Hercegovine.

Izvor: USKINFO

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 400 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1785 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa