Potpisani ugovori za podršku poduzetnicima iz Bosanske Krupe

U kabinetu načelnika Halitovića, jutros je potpisano osam ugovora s privrednicima i obrtnicima s područja naše općine, u iznosu od 71.000KM. U sklopu MEG projekta, ovo je druga godina koju Općina Bosanska Krupa podržava privrednike iz Bosanske Krupe. Načelnik Halitović je kazao da su iskustva prošlogodišnjih korisnika ove vrste pomoći pozitivna i da će i kad MEG projekt završi, truditi se da nastave ovu praksu:

''Ovo je dobar poticaj našim privrednicima za kupovinu mašina, proširenje proizvodnje. Mi na ovaj način želimo da im pomognemo, što smo zapravo činili i do sada na iste ili slične načine. Svaka investicija je teška u početku i trebaju sredstva i vrijeme da se ta investicija vrati, ali ljudi reaguju pozitivno i to je nama znak da treba da radimo ovako kako smo počeli'' – naveo je načelnik Halitović.

Četiri pravna i četiri fizička lica potpisali su ugovore u vrijednosti od 5.000- 10.000KM kojima će, kako navode, pospješiti svoje poslovanje i unaprijediti proizvodnju i stanje u svojim firmama i obrtima.

„Dobili smo novčana sredstva u iznosu od 10.000 maraka koja će pomoći da unaprijedimo proces proizvodnje u kompaniji. Smatram da je ovo idealan način i prilika da se lokalne vlasti povežu sa preduzećima u Bosanskoj Krupi“ - kazala je Nermina Šahinović, predstavnica DOO AKM Technology Bosanska Krupa, koji će kroz ovaj projekt povećati konkurentnost firme nabavkom neophodne mašine i dodatnih alata.

Šabić Mustafa, vlasnik firme Farma Šabić iz Bosanske Krupe, je također jedan od korisnika ovog granta. ''Sredstva će nam služiti za nabavku nove mehanizacije na farmi, ova koju posjedujemo je zastarjela. To će ubrzati poslove za 50%, olakšati nam u značajnoj mjeri'' – navodi Mustafa.

Među obrtima koji su dobili poticaj su i „D&H - vulkanizer, autopraona i autoservis“, „Crni“ i „Alukić Mirsad“. Više novca u prosjeku dobila su pravna lica: „AKM-TECHNOLOGY“, „H-SAAM“ i „HOLZ TRANSPORTI“. Četvrti je u međuvremenu odustao od poticaja pa će se ugovor s narednim aplikantom s rang liste potencijalnih korisnika potpisati naknadno.

Projekt Podrška poduzetništvu sufinanciran je od strane UNDP-a i Općine Bosanska Krupa, a podržava privatna i fizička lica za unapređenje već postojećih kapaciteta i unapređenje konkurentnosti firme na postojećem tržištu.

 

Elma Velić

Poticajna sredstva MEG 2

Poticajna sredstva MEG 4

Poticajna sredstva MEG 6

Poticajna sredstva MEG 7

Poticajna sredstva MEG 8

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 692 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1635 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa