Omladinska banka BiH i novi uspjesi

Porodici Omladinskih banaka BIH od 33 članice ,priključilo se ovih dana još 9 novih: Berkovici , Općina Doboj Istok, grad Gradiška, Opština Ljubinje, opština Prnjavor, opština Rudo, Općina Travnik i Općina Zavidovići. 

Omladinska banka BiH ove godine niže zavidne uspjehe jer je objavila četiri poziva za projekte i mikrobiznise u 33 partnerske opštine/općine/grada, te dva poziva za projekte i mikrobiznise za mlade širom Bosne i Hercegovine i time ostvarila 386 odobrenih projekata i 47mikrobiznisa koji su impelementirani u čak 72 opštine/općine/Grada.

 Iz Omladinske banke BiH sumiraju i kažu da su podržali 66 više projekata nego prošle godine, kao i da je u realizaciju uloženo 188.033 KM više nego protekle godine.

U mapi za 2019. godinu podržali su i 39 mikrobiznisa mladih širom BIH, i to je još jedna novost u odnosu na prošlogodišnju mapu.Ističu da su veoma smo ponosni na svoja dostignuća, a sledeće godine očekuju još bolje rezultate,pa tako pozivaju mlade da budu i oni učesnici u kandidaranju novih projekata !

Omladinska banka općine Bosanska Krupa u toku ove godine je najbolja Omladinska banka,kako po broju projekata,tako i po visini implementiranih sredstava u projektne aktivnosti u lokalnoj zajednici.Tim Omladinske banke koji je je dugo godina bio najbolji u Federaciji,a od ove godine i u BiH je za svoj angažman nagrađen i posebnim priznanjem u okviru ovogodišnjeg obiljećavanja Dana grada.

Omladinska banka je projekt fondacije „Mozaik“ koja je, obezbjeđujući podršku donatora ,njime okupila lokalne zajednice kao partnere na principu zajedničkih finansijskih ulaganja u projekte mladih iz svake lokalne zajednice,uz obavezu tih mladih da u realizaciju uključe privatna poduzeća,ustanove i pojedince s njihovim doprinosom završetka osmišljenih projekata za mlade i sve ostale građane sredine u kojoj žive i rade.

Nebrojeno puta je ponovljeno da je Općina Bosanska Krupa bila do sada izvanredan partner u ovom projektu,a i naredni projekti su već dobili podršku kada su u pitanju finansijska sredstva koja je obavezna u suradnji s „Mozaikom“ obezbjediti iz općinskog budžeta.Mladi imaju još jednu priliku realizirati svoje ideje,možda i započeti novi biznis,sve uz svoju Omladinsku banku Bosanska Krupa.

Dževada Štancl

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 345 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 583 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa