Potpisani ugovori za izgradnju sekundarne vodovodne mreže u jezerskom naselju Stari grad

Općinski načelnik Armin Halitović danas je potpisao dva ugovora koji se odnose na proširenje sekundarne vodovodne mreže u jezerskom naselju Stari grad. O nabavci materijala ugovor je sklopljen sa zeničkom firmom „Toplota“, a o izvođenju radova sa bosanskokrupskom „I-Komić“.

Nekoliko posljednjih godina, zavisno od finansijskih sredstava i iskazane želje i potrebe mještana, vrše se radovi na izgradnji sekundarne vodovodne mreže u Jezerskom, Mahmić Selu i Pištalinama. U naredna dva mjeseca bit će urađeno još devet kilometara.

„Konačno rješavamo pitanje vodosnabdijevanja u Jezerskom, tačnije na Starom gradu u toj mjesnoj zajednici. Vrijednost radova je 80 hiljada KM. Nadam se da će za 15 do 20 dana krenuti radovi i da će do 10. augusta, do Kurban-bajrama, građani dobiti vodu“, kaže načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Izgradnjom sekundarne mreže na području Starog grada stvorit će se uslovi za napajanje pitkom vodom domaćinstava i u drugim zaseocima poput Selimagića, Rudina, Gušića, a pripremit će se teren za izgradnju mreže za mjesto Kosa.

Inače, vodovod za Pištaline, Jezerski, Mahmić Selo i dio Ljusine u bosanskokrupskoj općini dug je 24 kilometra. Radovi na iskopima, postavljanju cijevi, rezervoarima i prepumpnim stanicama završeni su prije nekoliko godina. Finansiran je sredstvima Svjetske banke kod koje se pod povoljnim uslovima zadužilo Javno komunalno preduzeće „10. Juli“. U primarnu mrežu investirano je 3.500.000 konvertibilnih maraka.

Pomenuti vodovod je jedan od najznačajnijih i najskupljih infrastrukturnih projekata u poratnom vremenu. I nije jedini koji se proteklih godina gradio. Osim ovoga izgrađena su još dva vodovoda čime je omogućeno da skoro kompletna općina Bosanska Krupa bude obuhvaćena pitkom i zdravstveno kontroliranom vodom.

Općina Bosanska Krupa u ovoj godini će uložiti još 200 hiljada KM za vodovodnu mrežu kojom će biti obuhvaćeni Jezerski, Mahmić Selo, Vrletnica, Beščića brdo i podgrmečka naselja.

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

1

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 560 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1101 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa