Ulična promocija ovogodišnje M-zone

Po peti put Omladinska banka Bosanska Krupa sa Fondacijom „Mozaik“ je početkom marta objavila javni poziv mladima za ovogodišnju M-zonu.Treću godinu putem M-zone Fondacija „Mozaik“ otkriva mlade ljude sa potencijalom da postanu društveni poduzetnici i poduzetnice, pružajući im finansijsku i tehničku podršku da njihovi društveni biznisi uspiju.

Poslije organiziranih promocija u Pištalinama i u Jezerskom, jučer su članovi Omladinske banke Bosanska Krupa  imali promociju ovogodišnje zone na ulicama Bosanske Krupe,tačnije u Pješačkoj zoni.Veliki broj,najviše srednjoškolaca se zainteresirao za popunjavanje aplikacije,a iz Omladinske banke su najavili  promocije u svim mjesnim područjima i školama.Također su uputili poziv svim zainteresiranim neformalnim grupama, da  ukoliko žele,pozovu ih, za dodatna objašnjenja prilikom izrade aplikacije u ovogodišnju M-zonu."Kroz M-zonu investiramo u mlade i njihova rješenja koja mogu pretvoriti u posao koji vole, zaposliti sebe i druge, te tako postati kreatorima dobre ekonomije. U ovoj generaciji planiramo podržati 120 društveno inovativnih projekata i investirati u 15 društvenih biznisa", poručili su iz Fondacije „Mozaik“.

Prijedlozi projektnih ideja na adresu M-zone i Omladinske banke trebaju stići do drugog aprila,a planirano je da se u prvom krugu podrže projekti vrijednosti od 1.000 KM do 3.000 KM. Neformalna grupa mladih ,kao i prethodnih godina, treba obezbijediti 50% sredstava od traženog iznosa (u novcu i/ili uslugama/materijalu),što aktivnim mladim ljudima općine Bosanska Krupa nije bio problem prethodnih godina,kao što im nije nedostajalo ni  inovatnih ideja u realizaciji projekata na području općine Bosanska Krupa.

Dževada Štancl

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 437 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 571 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda