Sigurna ruka iz Mozaikovog inkubatora društvenih biznisa

Selma & Almir Ćehić Selma & Almir Ćehić

Fondacija Mozaik i 28 partnerskih opština i općina su u 2015. godini podržali 165 omladinskih projekata u kojima je učestvovalo 1.756 volonterki i volontera.
Među njima je odabrano deset mladih koji su dobili priliku da razvijaju svoju poslovnu ideju za društveni biznis kao prvi polaznici i polaznice Mozaikovog Inkubatora društvenih biznisa.
"Naš je cilj da u saradnji sa donatorima i partnerima nastavimo omogućavati poštenim, inovativnim i poduzetnim mladim ljudima da kreiraju dobru ekonomiju Bosne i Hercegovine", saopćili su tim povodom iz Mozaika.
U Sarajevu je održana proslava pod nazivom „Kreiramo Mozaik za sadašnju budućnost“, na kojoj je proglašeno 10 finalista i finalistica, te lansiran prvi inkubator društvenih biznisa.
Obrativši se prisutnima na ceremoniji, Markus Lux, zamjenik šefa ureda za civilno društvo u Fondaciji Bosch koja podržava Mozaik , je istakao da je zadivljen hrabrošću Fondacije Mozaik da podrži kreiranje društvenih biznisa na teritoriji cijele BiH. Istakao je da se jedinstvenost ovog programa ogleda u tome što Mozaik pažljivo upravlja svim aspektima procesa ''od društvene ideje do društvenog biznisa'' nazvavši ideju inkubatora prilikom da mladi ljudi učestvuju u kreiranju bolje i pravednije Bosne i Hercegovine. Uvjeren da će Mozaikov Inkubator društvenih biznisa za nekoliko godina oživjeti lokalne zajednice širom BiH i da će Njemačka uskoro učiti iz ovog bosanskohercegovačkog iskustva.
Od više od tri hiljade prijedloga mladih odabrano je u prvoj fazi dvadest najboljih.Poslije predstavljanja projekta priliku i materijalna sredstva dobilo je deset projekata.
U tih deset projekata dva projekta su iz Bosanske Krupe :Sigurna ruka i Zeleni otoci.
U srijedu 30.marta u programu radio Bosanska Krupa predstavićemo sadržaj i aktivnosti projekta „Sigurne ruke“.Radi se u pružanju usluga licima treće životne dobi. Izdvojite vrijeme i poslušajte autore projekta i budućeg društvenog biznisa :bračni par - Almira i Selmu Ćehić.
Emisija U polovremenu sa njima počinje u 11,15 minuta !


Dževada Štancl

Zadnji put promjenjen utorak, 29 Mart 2016 21:04
Ocijeni
(0 glasova)

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 457 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Februar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda