BUS USK-a u Bosanskoj Krupi

(Skupština udruženja prijevoznika u javnom cestovnom saobraćaju)

U Bosanskoj Krupi juče je  u nedjelju održana redovna skupština Udruženja BUS USK-Bihać,odnosno Udruženja u javnom cestovnom saobraćaju  u Unsko-sanskom kantonu.

Ovo udruženje trenutno broji  576 poduzeća  koja učestvuju u javnom  saobraćaju na području kantona.Na ovoj  sjednici  usvojen je novi statut udruženja „BUS USK Bihać“,u udruženje je primljeno nekoliko novih članova ,a i izvršena je i promjena u rukovodjenu ovim udruženje.

Proteklih jedanaest godina ovo udruženje je vodio Ismet Šahinović iz Bihaća.Novi predsjednik udruženja  BUS -USK Bihać je Ismet  Salešević iz Sanskog Mosta.

Na sjednici koja je održana u nedjelju verificiran  je i novi ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji sa agencijom  koja organizira putovanja izvan zemlje.

Velika pažnja posvećena je „članu 33“ sporazuma koji je potpisan sa Vladom.Radi se o uskoro aktuelnim ekskurzijama učenika i obavezama koje za vlasnike poduzeća koja učestvuju u javnom prijevozu donosi taj član,odnosno njihovom prilagodjavanju organiziranju prijevoza učenika po europskim mjerilima.Istakli su ,da su Vladom  USK-a postigli suglasnost da  za prilagodjavanje prijevoznika imaju tri godine.

Takodje na ovoj skupštini je naglašeno da su validne potvrde o realiziranom prijevozu za budžetske korisnike, koji e su im je potrebne  za korištenje zaradjenih ili zakonom propisanih sredstava, jesu potvrda izdata od ovog udruženja. Takodje ,kazali su da če se sredstva ostvarena po ovom osnovu koristiti za tekući rad udruženja.Potvrda koja će se moći uzeti na svim autobuskim stanicama sada je pet konvertibilnih maraka.

Uputili su zahtjev Vladi  USK-a da im u narednih nekoliko dana isplati dugovanja po osnovu prijevoza učenika iz 2013-te godine i izrazili solidarnost da sačekaju sredstva koja su već zaradili u ovoj godini.

Na ovom sastanku je dogovoreno da se svaka naredna skupština odrći u nekom drugom gradu u unsko-sanskog kantona,da je neophodna još jača  suradnja  članova udruženja kako bi lakše ostvarivali bolje uvjete privredjivanja i bili kvalitetniji učesnici u janvom prijevozu unsko-sanskog kantona.

 

Dževada Štancl

 

Ocijeni
(0 glasova)

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 480 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Septembar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda