Sports

Općina Bosanska Krupa u protekloj godini izdvojila je značajna sredstva za poticaj poljoprivrednoj proizvodnji.Pored poticaja za mljekarsku proizvodnju po prvi put značajna sredstva su izdvojena za proširenje plasteničke proivodnje kao  podršku razvoju povrtlarstva .

 
 
Petnaest plastenika površine od 100 kvadratnih metara sa svom pratećom opremom čija je cijena oko 3000 konvertibilnih maraka dobit će 15 aplikanata na Javni poziv kojim je Općina Bosanska Krupa pozvala sve zainteresirane za plasteničku proizvodnju da se prijave za ovaj poticaj.Na javnom pozivu za nabavku plastenika najbolju ponudu imala je firma Bios iz Visokog koja se obavezala da će odmah po okončanju izbora korisnika plastenika izvršiti montažu i sve plastenike spremiti da već na proljeće mogu služiti svojoj svrsi. Na Javni poziv za dobijanje plastenika prijavilo se čak 69 zainteresiranih pa je pred stručnom komisijom težak posao bodovanja i odabira 15  korisnika koji imaju najbolje uslove za plasteničku proizvodnju a medju uslovima su bili posjedovanje vlastitog zenljišta,prikladno i kvalitetno vodosnabdjevanje te redovno izmirivanje  komunalnih naknada i taksi prema Općini Bosanska Krupa.Odabir korisdnika biće uradjen tokom slijedeće sedmice a poslije žalbenog roka montaža plastenika trebala bi započeti početkom februara.Zbog velikog interesovanja u ovogodišnjem budžetu Općine Bosanska Krupa u rasporedu sredstava za poticaje poljoprivredi za plasteničku proizvodnju planira se izdvojiti još veća suma jer se pokazalo da se svakim plastenikom garantuje barem jedno novo radno mjesto.
 
Ademir Mesić

Iz Mjesne zajednice Ostružnica dobili smo obavjest kojom se obavještavajugradjani bosanskokrupskeisusjednih općinada se organizujehumanitarni koncertza pomoć oboljelom Fahrudinu Rekiću kojem uskoro treba biti izvršena transplantacija koštane srži.

Koncert će se održati u Restoranu "Halka – Kapić" u Cazinuu srijedu 11.januara 2012.godine od 19 sati. Na konceru nastupaju brojni izvodjači narodnih pjesamasa grupom „Deno bend“. Ulaznice po cijeni od 5 konvertibilnih maraka možete kupiti u Radiju Bosanska Krupaa sav prihod od ulaznicabiće uplaćen za liječenje Fahrudina Rekića.

Pokažite svoju humanost i kupovinom ulaznice za ovaj humanitarni koncert pomozite u liječenju Fahrudina Rekića.

Ulaznicu možete kupiti i ako ne mislite ići na koncert.

MZ Ostružnica

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 209 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Oktobar 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda