Sports

Centar za sigurnosne studije iz Sarajeva u suradnji sa općinom Bosanska Krupa, u okviru projekta EUphoria, organizira javnu debatu “Jačenje kapaciteta lokalnih zajednica s ciljem ispunjavanja uvjeta u procesu pridruživanja Bosne i Hercegovine Europskoj uniji“. Debata je se održana pred veoma malim brojem učesnika

 

Cilj debate je povećati nivo znanja općinskih zvaničnika, predstavnika nevladinog sektora, privrednika, medija i profesora o procesu proširenja Europske unije i ulozi lokalne zajednice u tom procesu kroz produbljivanje znanja i prihvaćanje vrijednosti i standarda EU koji utječu na svakidašnji život građana.

U uvodnom dijelu obratio se  predstavnik centra za civilne studije Armin Kržalić koji je govorio nešto više o samom projektu Euphoria  i načelnik općine Bosanska Krupa Armin Halitović koji se zahvalio na čionjenici da je za projekat Euphoria medju šest gradova u BiH izabrana I Bosanska Krupa.

U radnom dijelu o Europskoj uniji govorili su Martina Trogrlić, viši stručni saradnik

Direkcija za europske integracije BiH koja je govorila o temi “Bosna i Hercegovina u procesu EU integracija”.Ona se osvrnula na dosadašnji tok ispunjavanja europskih uslova i načine na koji se najlakše može doći do punopravnog članstva . Džemal Hodžić, program menadžer

Delegacija Europske unije u Bosni i Hercegovini govorio je o perspektivama  lokalne zajednice u procesu EU integracija sa posebnim akcentom na učešće u IPA projektima.

Na kraju ove javne debate riječ su dobili i ostali prisutni a najviše pitanja na koja su odgovarali uvodničari odnosilo se na opravdanost  euro atlantskih integracija,sadašnje stanje u EU i perspektivi malih zemalja unutar EU.

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 233 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Oktobar 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda