Mauris tincidunt euismod

Kompanija BH Telecom je i ove godine donirala milion KM za 137 škola, dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasca, gorski službi spašavanja i javnih kuhinja, a koji su učestvovali na javnom konkursu objavljenom u septembru prošle godine u okviru projekta Pomoć je svima potrebna. 

Od ukupno predviđenog iznosa 181.500,00KM donacije je namijenjeno profesionalnim vatrogasnim jedinicama i dobrovoljnim vatrogasnim jedinicama za nabavku neophodne vatrogasne opreme i vozila na području Federacije BiH. 

Jedan od aplikanata na javni poziv i dobitnik donacije je i Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Bosanska Krupa sa projektom „Mladi vatrogasci u akciji“ kojim je od dodjeljenih sredstva u iznosu od 10.000,00KM izvršena nabavka i opremanje terenskog komandnog vatrogasnog vozila, radnih uniformi za članove DVD Bosanska Krupa.

Pored vozila nabavljeni su i kombinezoni za gašenje šumskih požara i kombinezoni za spašavanje sa visina. 

U cilju promocije dodjela donacija i uručenje plaketa u Direkciji BH telecoma Bihać je upriličena dodjela plaketa udruženjima i javnim ustanovama sa prostora Unsko-sanskog kantona. 

Na samoj svečanosti predstavnicima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bosanka Krupa je uručena plaketa BH telecoma a od strane menadžmenta Direkcije Bihać i člana Nadzornog odbora BH telecoma je upriličeno i svečana uručenje nabavljenog komandnog vatrogasnog vozila. 

BH Telecom je u posljednjih dvanaest godina donirao ukupan iznos od 16,5 miliona KM različitim neprofitnim organizacijama, a u svrhu realizacije brojnih projekata iz oblasti zdravstva, kulture, sporta, socijalne pomoći i humanitarnih aktivnosti, a što ga čini najvećim pojedinačnim donatorom i društveno odgovornom kompanijom u BiH.

 

Izvor:DVD Bos.Krupa

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 458 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda