Mauris tincidunt euismod

- Policijska stanica  Bos.Krupa obavještavada su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

08,09 u 07,20 sati Bos.Krupa na putu R-404 Orasi  saobraćajna nezgoda - sudar dva put.motorna vozila. Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

09.09.u 16,40 sati Jezerski narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem .Lice lišena slobode i zadržana.Prekršajni nalog na 1 lice.

10.09. u 12,45 sati Bos.Krupa ul.Branilaca grada krivično djelo - krađa od strane 1 lica.Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

U 11,45 sati Bos.Otoka ul.Radnička saobraćajna nezgoda - sudar dva put.motorna vozila. Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 17,46 sati Ljusina na putu M-14 sobraćajna nezgoda - prilikom vožnje biciklom biciklista pao sa bicikla i udario glavom u asfalt.Prevežen u bolnicu gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede.Prekršajni nalog na  1 lice.  

- Vatrogasna jedinica  izvještava da  nije u proteklom periodu  bilo dojava o požaru.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala 115  pacijenata, za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je  upućeno 5 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća.Danas od 07,00 do 15,00 sati  prekid u isporuci vode u naseljima Ostružnica,Johovica i Prohodac.Sanacija kvara na mreži.  

- Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu  zadovoljavajuća.  

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po  mokrim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

 

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka17 C , vlažnost zraka 97% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 19 cm (NV).

Fudbaleri Krupe pobijedili su Mladost s 3:1 u susretu 7. kola Premijer lige BiH. Domaći su dominirali u ovom meču i na kraju su sasvim zasluženo došli do pobjede i tri boda. Od samog početka je ekipa Slobodana Starčevića nametnula svoj tempo igra i bili su mnogo bolji rival na terenu. Ofanzivna igra im se isplatila u 12. minuti. Lijepu akciju domaćeg tima i lošu reakciju golmana Bukvića koristi Nusmir Fajić, koji pogađa za 1:0. Nastavila je Krupa s napadima i nakon postignutog gola. Uspjeli su stvorili još nekoliko dobrih šansi, a u 36. minuti su došli i do drugo gola. Ponovo je strijelac Nusmir Fajić za sigurno vodstvo od 2:0. Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je viđena mnogo slabija utakmica. Krupa je bez većih problema čuvala stečenu prednost, a tim Edisa Mulalića nije mogao napraviti apsolutno ništa pred golom domaćih. Zato je Fajić svaku šansu koristio. Igrala se 73. minuta kada je  iskusni napadač po treći put danas pogodio za prednost od 3:0. Gosti su ipak uspjeli da dođu do počasnog gola. Konačnih 3:1 postavio je Milivoje Lazić u 87. minuti. Premijer liga BiH, 7. kolo: Krupa - Mladost 3:1 (Fajić 12', 36', 73' / Lazić 87' )

KRUPA: Fejzić, Jašarević, Ljubenović, Dujaković, Milutinović, Vukotić, Nikodijević, Savić, Aleksić, Milanović, Fajić.

MLADOST: Bukvić, Benović, Metalsi, Šišić, Lazić, Čomor, Šećerović, Hiroš, Dilaver, Mujagić, Mišić. 

 

Izvor: sportsport.ba

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 645 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Septembar 2016 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda