Mauris tincidunt euismod

Po treći put u Bosanskoj Otoci na SRC“Bare“  održana je kulturno-sportska manifestacija „Reci da za djecu Bosanske Otoke“.

 

Reci da

 

Ukoliko se usljed suše ne proglasi stanje elementarne nepogode jedino što će poljoprivrednici ove jeseni zbrajati su štete.Otprilike ovako bi glasio generalni zaključak  Saveza općinskih  udruženja poljoprivrednika  USK  koje je zbog stanja u poljoprivredi prošle sedmice održalo sjednicu Upravnog odbora.

Poljoprivrednici

 

7

8

Nakon nekoliko dana vrućina i visokih temperatura koje su u nekim dijelovima naše zemlje prelazile čak 40 stepeni Celzijusa, danas su građani pojedinih bh. gradova mogli osjetiti osvježenje,medjutim već od sutra temperature su u porastu.

Uz visoke temperature i niži vodostaj Une obično idu i stomačne infekcije što je primijetno i zadnjih dana.Iako tačnih podataka tokom vikenda nemamo prema našim saznanjima veći broj kupača se žali na povišenu temperaturu stomačne tegobe praćene povraćanjem i dijareom.Navedeno prate vrtoglavice,glavobolja,rijetko i poremecaj disanja.Uzrok tome svakako možemo naći u visokim temperaturama,ali i u vodi.

Treba voditi računa o čuvanju hrane, jer ove vrućine pogoduju kvarenju hrane koja mora biti adekvatno spremljena i da ne stoji dugo neiskorištena prije konzumiranja. Zbog vrućina preporučuje se da se unosi puno tečnosti, naročito vode, da konzumirate  laganiju hranu, s manjim, a češćim obrocima te da izbjegavate  masnu i tešku hranu. Od sunca se potrebno zaštititi kapama, šeširima, prozračnom odjećom, nanošenjem krema sa zaštitnim faktorom i ukoliko je to moguće - izbjegavati sunce od 10 do 17 sati.

 

Radio BK

Na dostojanstven  način od 01.08-03.08 ,u Bosanskoj Otoci obilježena je 25.godišnjica  Bitke za Crkvinu.Bila je to prva veća ratna operacija na ovim prostorima koju su izveli pripadnici Otočkog odreda.

Crkvina

 

 

Na svečanoj akademiji „Vrijeme je za Evropu“ povodom  Dana Evrope u Bosni i Hercegovini, u četvrtak je u Cazinu Evropski pokret u BIH dodijelio Općini Bosanska Krupa priznanje „Otvorena lokalna zajednica- partner EU integracija“. Priznanje se dodjeljuje za izuzetno pozitivan angažman i postignuća u stvaranju pozitivnog imidža Bosne i Hercegovine u regionalnim i internacionalnim relacijama.Ovo priznanje samo je još jedan od dokaza pozitivnog rasta općine kao ambijenta za stvaranje boljih uslova za rad i razvoj. Rezultati koje postiže Općina Bosanska Krupa dokaz su da smo na dobrom putu ka evropskoj porodici što je i krajni cilj ove manifestacije. Bosanska Krupa postala je općina u  koju se sve više investira, u kojoj se otvaraju radna mjesta i gdje se brzo razvija industrijska proizvodnja. Dan Evrope u BiH manifestacija je koju Evropski pokret u Bosni i Hercegovini obilježava još od 2005. godine kada je „Evropski pokret“ još uvijek bio jedna od sekcija Evropskog kulturnog centra (EKC), da bi  2006. godine prerasla u samostalnu nevladinu organizaciju, koja od 2007. godine dodjeljuje priznanja posebno zasluženim pojedincima i kolektivima, iz zemlje i inostranstva, koji su tokom perioda od godinu dana dali vidan doprinos razvoju društvenih odnosa i procesa EU integracija.Nagrada je uručena i nekolicini uspješnih kompanija, pojedinaca, institucija i udruženja u našoj zemlji, a upriličen je i bogat kulturno-zabavni program za sve goste.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 305 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Februar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda