Mauris tincidunt euismod

Baviti se poslom koji izgleda kao po onoj staroj „Čardak ni na nebu ni nazemlji“ može biti zaista  frustrirajući.Poljoprivrednici  koji ovise o povoljnim vremenskim prilikama kako bi godina bila rodna usljed poremećene klime sve više se okreću državi tražeći da ih se pogleda i da im se pomogne.Nakon 2007.godine ,ova 2017.  za poljoprivrednike je katastrofalna  kaže predsjednik Skupštine Saveza općinskih udruženja poljoprivrednika USK Husein Selimović koji dodaje da će prinos biti manji i do 60%,smanjenje  stočnog  fonda i do 50%,što će se automatski odraziti i na količinu proizvedenog mlijeka.

Ovih dana treba da krenu procjene štete na poljoprivrednim usijevima po općinama USK. Ukoliko šteta bude veća od 30 % USK će proglasiti stanje elementarne nepogode. Identično je i u drugim kantonima od kojih se takodje očekuju informacije sa terena. Ukoliko najmanje dva kantona proglase stanje elementarne nepogode oglasiće se i Vlada FBiH i donijeti odluku kojom će se poljoprivrednicima morati nadoknaditi šteta....

O suši, kašnjenju u isplati poticaja, niskoj otkupnoj cijeni, mahinacijama raznih lobija i nepostojanja volje države da kvalitetnim mehanizmom stane u kraj lošim rabotama koje ovu zemlju i njene proizvodjače debelo koštaju poslušajte u programu RadioBK na 97,5 MHz u ponedjeljak (28.08. ) od 15 i 15 sati te u repriznom terminu u srijedu (30.08.) od 11 sati.

RadioBK

- Policijska stanica  Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 21,45 sati Bos.Krupa ugostiteljski objekat „EKI“ krivično djelo - ugrožavanje sigurnosti u vezi sa krivičnim djelom nasilničko ponašanje od strane 1 lica.Lice lišeno slobode i zadržano.Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.Oko 23,00 sati Bos.Otoka ul.Radnička krivično djelo - izazivanje opće opasnosti od strane 1 lica.Lice lišeno slobode.Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.U 12,00 sati Vranjska lokalni put saobraćajna nezgoda - udar teretnog motornog vozila u srnu.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

- Vatrogasna jedinica  izvještava da  je u proteklom periodu  bila dojava o požaru u 13,10 sati u Ljusini požar niskog raslinja i trave.Požar ugašen u 15,30 sati.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala 30  pacijenata, za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je  upućeno 3 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća.Danas od 07,30 do 08,30 sati  prekid u isporuci vode u ul.Gazijska.Sanacija kvara na mreži i od 08,00 do 10,00 sati u naselju Jezerski polje. Radovi na mreži.  

- Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu  zadovoljavajuća.  

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po  suhim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

 

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 13 C , vlažnost zraka 89% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 15 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 325 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2016 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda