Mauris tincidunt euismod

Ove subote (26.08.2017) u mjesnoj zajednici Ostružnica  kod  područne škole II OŠ na Ceru otvoriće se igralište za mali nogomet.

Ostruznica1

 

 

Povodom održavanja manifestacije 24. Književni susreti „Stazama djetinjstva“ Bosanska Krupa 2017., Organizacioni odbor manifestacije raspisuje:

 

JAVNI POZIV

za najbolju neobjavljenu priču za djecu na području BiH

 

I Opći uvjeti:

  1. 1.da je rad autorsko djelo
  2. 2.da tekst nije uvredljivog sadržaja
  3. 3.da je tekst napisan na jednom od jezika govornog područja BiH
  4. 4.da priča nije ranije objavljena
  5. 5.da tekst nije duži od pet kucanih stranica

 

II Posebni uvjeti:

  1. 1.pravo učešća imaju svi punoljetni državljani Bosne i Hercegovine
  2. 2.jedan autor može dostaviti najviše tri rada
  3. 3.radovi moraju biti potpisani pod šifrom i dostavljeni u tri primjerka (i u elektronskoj formi)
  4. 4.radovi koji su ranije dostavljani na javni poziv neće se uzeti u razmatranje
  5. 5.uz radove u zapečaćenoj koverti sa naznakom šdostaviti podatke o autoru (ime i prezime, godina rođenja, adresa, telefon, kraća biografija)

 

III Organizator zadržava pravo prvog objavljivanja prijavljenih tekstova po ličnom izboru

 

IV  Radove slati na adresu: Javna ustanova „Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje“ Bosanska Krupa ulica Trg Avde Ćuka bb 77 240 Bosanska Krupa, sa naznakom  „Prijava na Javni poziv za najbolju neobjavljenu priču za djecu u BiH“ ili predati lično u prostorijama ustanove

 

V   Javni poziv ostaje otvoren do 20.09.2017. godine Radovi autora koji ne zadovoljavaju uvjete Javnog poziva neće biti razmatrani. Za najuspješniji rad predviđena je plaketa i novčana nagrada.

 

                                               Predsjednik organizacionog odbora

                                                             Zumreta Porić

                       

U nedjelju 27.avgusta  na  teniskim terenima izletišta „Šujnovac“ fondacija „Mozaik“ u suradnji  sa teniskim  klubom  „BK-Tens“ i Omladinskom  bankom  organizuju  sportsku manifestaciju „Šujnovac open 2017“.

Šujnovac

 

 

Policijska stanica  Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

18.08 u 08,50 sati Drenova glavica pronađen NUS.Na lice mjesta izašla patrola i isti obilježila nakon toga NUS uklonjen od strane A tima FUCZ.

19.08. u  12.50 sati Bos.Krupa ul.Unska parking prostor „Bingo“,saobraćajna nezgoda - udar  put.motornog vozila u parkirano vozilo..Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

20.08. U 11,40 sati Bos.Krupa na putu M-14 ul.Unska  saobraćajna nezgoda - sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 13,20 sati Podvran saobraćajna nezgoda - slijetanje motocikla s kolovoza.Jedno lice zadobilo TTP.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 16,50 sati Jezerski saobraćajna nezgoda - sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

- Vatrogasna jedinica  izvještava da  je u proteklom periodu nije bilo dojava o požaru.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala 137  pacijenata, za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je  upućeno 13 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća.Danas od 09,00 do 11,00 sati  prekid u isporuci vode u naselju Hodžinac,Radovi na mreži i od 10,00 do 15,00 sati u ul.dana nezavisnosti.Sanacija kvara na mreži..

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća.  

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po  mjestimično mokrim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

 

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 12 C , vlažnost zraka 100% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 15 cm (NV).

U organizaciji Saveza RVI USK u Cazinu su juče(19.08.) održane sportske igre  RVI USK. Domaćin igara je bila gradska organizacija RVI Cazin ,a igre su održane na sportskim terenima medrese „Džemaludin Čaušević“ u Cazinu. 

RVI

 

Udruženje žena „Vakat“ iz Jezerskog prošlog petka(18.08.2017)  bilo je domaćin timu Fondacije“CURE“ iz Sarajeva. 

Vakat

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 515 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2016 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda