Mauris tincidunt euismod

Kulturno umjetničko drustvo „ Satri grad“ ovog petka 18.augusta organizuje treću po redu smotru folklornog stvaralaštva. Smotra će se održati na stadionu malih sportova kod Idrinovca. Program počinje od 20 sati ,a tradicionalni defile ulicama grada učesnika osam KUD-a od 19 sati.Takodje u pomenutom periodu,odnosno od 19-20 sati za saobraćaj će biti obustavljen saobraćaj na Trgu Alija Izetbegović , u ulicama  Starigradska i Gimnazijska. U pomenutom terminu učesnici u saobraćaju moći će  koristiti alternativnu ulicu Šehidska u oba smjera.

 

RadioBK

 

Još nije riješen problem poljoprivrednika u našoj zemlji, koji se proteklih mjeseci bore sa sušom. Štete se procjenjuju na više od 70 posto ukupne proizvodnje. Nema ni odgovora vlasti na zahtjeve poljoprivrednika za proglašenje stanja elementarne nepogode kako bi se izmirio dio izgubljenih sredstava. Podsjetimo, iz Vlade Federacije ranije su kazali da ne mogu reagovati dok najmanje dva kantona ne proglase ovo stanje. Za poljoprivrednike, to je samo dodatni  dokaz nebrige države.

Podsjećanja radi Savez općinskih udruženja poljoprivrednika USK je u Bos.Krupi održalo svoju sjednicu upravnog odbora na kojoj su alarmirali da „ovako neće ići“.Zbog suše i kašnjenja u isplati poticaja pojedini poljoprivrednici koji ne mogu izdržati pritisak već smanjuju stočni fond prodajom junica za kurbane. Sliažni kukuruz već se odavno  kupi sa njiva,a klipovi kukuruza su prazni. U Savezu navode da će zbog suše prinosi biti umanjeni i do 60%, a naročito prinosi kukuruza koji i jeste glavna stočna hrana. Ovi pokazatelji imat će za efekt u animalnoj proizvodnji smanjenje stočnog fonda i do 50% , jer farmeri neće biti u stanju da prehrane svoj stočni fond. Prinos u proizvodnji  koja se iz godine u godinu guši niskim otkupnim cijenama ,kašnjenjem u isplati poticaja sada bi prema  procjeni poljoprivrednika na USK mogao biti prepolovljen.

 

RadioBK

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 449 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2012 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda