Mauris tincidunt euismod

KK „FENIKS“ je u subotu 06.maja bio domaćin Kantonalnom prvenstvu u karateu za djecu, kadete, juniore i seniore na kojem je nastupilo oko 400 takmičara iz 17 klubova.

Feniks

 

Stotine registriranih učesnika iz Unsko-sanskog kantona, cijele Bosne i Hercegovine i inostranstva ove će godine po treći put biciklima, trčeći, ili pak šetajući proći etapu od Srbljana do Bosanske Krupe. Događaj pod nazivom Roraty kanjon čiji je cilj ukazati na iznimnu ljepotu i prirodnu vrijednost Grmuškog kanjona rijeke Une ove će se godine održati 13. maja (subota). Završnica manifestacije, uz ručak, osvježenje i zabavni program, planirana je u poslijepodnevnim satima na bosanskokrupskim Zelenim otocima.

 

Predstavnici Rotary kluba Bihać, inače organizatora manifestacije, boravili su i kod načelnika Općine Armina Halitovića kako bi se dogovorili oko aktivnosti u Bosanskoj Krupi i načina podrške koju ova lokalna uprava može pružiti.

 

Okupljanje učesnika u Srbljanima je u 9,00 sati. Zajednički ulazak u Bosansku Krupu planiran je oko 13,00 sati gdje će gosti posjetiti uži dio grada, starogradsku tvrđavu Pset, šetalište Kej i park Zeleni otoci.

 

Za sve učesnike, Općina Bosanska Krupa kao domaćin, osigurat će ručak (vojnički grah) i zabavni program. Zajedničko druženje počinje u 13,30 na Zelenim otocima, a povratak učesnika kućama planiran je iza 16,00 sati.

 

Sudeći prema broju već prijavljenih učesnika, ovogodišnji Rotatary kanjon je najmasovniji do sada. S obzirom na to kao i na činjenicu da je kanjon rijeke Une, za razliku od ranijih godina, skoro cijeli dan zatvoren za saobraćaj, te na povoljnu vremensku prognozu, organizatori obećavaju nezaboravnu zabavu na koju i dalje pozivaju sve one koji vole avanturu, reakreaciju, druženje i rijeku Unu.

 

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 439 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda