Mauris tincidunt euismod

Kolegij Općinskog vijeća Bosanska Krupa juče je na poziv vlasnika firme „Bosancar“ Franchi Giuseppe bio u posjeti ovoj firmi koja u Bosanskoj Krupi u polju metalne industrije radi od 2004.godine.Vlasnik firme „Bosancar“ je sa Kolegijem Općinskog vijeća kojeg su činili predsjednici Klubova stranaka na čelu sa predsjedavajućim Tahirom Nuhićem obišao obje hale, pokazao proces proizvodnje, a onda su održali i sastanak na kojem je gdin.Giuseppe pobliže upoznao ovo predstavničko tijelo o problemima koji danas muče privrednike koji rade u Bosanskoj Krupi.

1

Bosancar1

6

Bosancar2

 

 

Danas je između načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića i direktorice firme „Lilo gradnja“ potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji potpornog zida u ulici Envera Krupića vrijedan skoro 43 hiljade KM.

 

Zbog opterećenja saobraćajnice i utjecaja oborinskih voda u ulici Envera Krupića početkom ove godine urušio se zid dug 60 metara promjenjive visine i ugrozio putnu komunikaciju. S obzirom da se radi o vrlo frekventnoj ulici brzo se pristupilo aktivnostima za sanaciju.

 

Na sjednici Štaba civilne zaštite u martu je prihvaćen Prijedlog zaključka o stavljanju u prioritet sanaciju klizišta u ulici Envera Krupića i izdvajanje sredstava u iznosu od 25 hiljada KM. Nakon toga Služba za komunalne poslove je uradila premjer i predračun nakon čega se krenulo u odabir najpovoljnijeg ponuđača radova.

 

Sa odabranim izvođačem danas je načelnik Halitović potpisao ugovor. Radovi koji počinju čim se steknu povoljni vremenski uslovi trajat će najviše 45 kalendarskih dana.

 

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

JU“Centar za kulturu ,obrazovanje i informisanje“ u ponedjeljak , 29. maja 2017. godine
od 10.00 do 13.00 sati biće domaćin projekta „Živa biblioteka“.

Biblioteka1

biblioteka

Biblioteka2

Petu godinu za redom u Bosanskoj Krupi na Trgu Alije Izetbegovića održan je Vrtićki sajam i projekt „Rastimo uz ples“.

Vrtićki sajam

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 10,50 sati Bos.Otoka Novo Naselje zdravstvena ambulanta krivično djelo - nasilničko ponašanje od strane 1 lica.Lice lišeno slobode.Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

U 00,05 sati Crno jezero na putu M-14 saobraćajna nezgoda - slijetanje put.motornog vozila s kolovoza i udar u zaštitnu ogradu.Lice lišeno slobode i zadržano do otrežnjenja zbog prisustva alkohola. Materijalna šteta.Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervenicija niti dojava o požaru.

- Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 2 8  pacijenata za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno  1 lice. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP “10. Juli” Bos. Krupa saopštava da je isporuka  vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas nema prekida u isporuci vode.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mokrim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 14 C , vlažnost zraka 81,8% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 65 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 437 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda