Mauris tincidunt euismod

Dvadeset trećeg maja prije dvadeset dvije godine od okupatora je oslobođen Kobiljnjak. To je bio početak puta koji je okončan oslobađanjem Bosanske Krupe. Zbog toga se taj datum u bosanskokrupskoj općini smatra izuzetno važnim pa se svake godine i obilježava na prigodan način, pješačkim maršem i polaganjem cvijeća na spomen-obilježja.

 

Obilježavanju su osim bivših boraca, općinskog načelnika Armina Halitovića i pojedinih vijećnika, prisustvovali ministri u Vladi USK Dževad Malkoč i Samir Sedić, te poslanik u Skupštini USK i delegat u Domu naroda FBIH Mehmed Mahmić.

 

Obilježavanje je započelo okupljanjem bivših boraca, predstavnika vlasti, građana ispred centralnog spomen-obilježja u Bosanskoj Krupi. Pred duše šehida i poginulih boraca proučena je Fatiha i položeno cvijeće. Potom se pješice krenulo na Kobiljnjak, putem dugim oko četiri kilometra.

 

Obilježavanje na Kobiljnjaku je započela intoniranjem himne, podizanjem državne zastave i polaganjem cvijeća na spomen-obilježje poginulim borcima općine Bosanska Krupa.

 

Prisutnima su se na Kobiljanjaku obratili komandir 2. brdske čete “AMRA“ 1.Bosansko-krupskog bataljona Asmir Hadžipašić – Asko i ratni komandant 511. slavne bbr. Alija Kurtović i podsjetili na ratni put boraca, na zajedništvo i slogu Krupljana u najtežim vremenima koja i danas mora biti sveprisutna.

 

Načelnik Armin Halitović se zahvalio svima koji su došli na Kobiljnjak, posebno učesnicima marša. Istakao je kako je to jedan od načina da se obilježi  značajna pobjeda i da se oda počast svima onima koji su u borbi za povratak u grad izgubili živote.

 

Pozdrave i čestitke ispred Vlade USK građanima Bosanske Krupe uputio je ministar za pitanja boraca i RVI Dževad Malkoč.

 

U kulturno-umjetničkom programu nastupili su članovi KUD „Stari grad“. Za učesnike marša, među kojima su bili i učenici MSŠ „Safet Krupić“, Opće gimnazije „Bosanska Krupa“, članovi PD „Grmeč“, PD „Horizont“ Bihać, KUD „Grmeč“, te Crvenog križa Bosanska Krupa, Općina je pripremila vojnički grah i osvježenje.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 471 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda