Mauris tincidunt euismod

Dvadesetčetiri  grupe sastavljene od tri do četiri člana ovog vikenda bili su učesnici  Turnira društvenih inovacija u okviru Omladinske banke odnosno fondacije Mozaik koji se po treći put održao u hotelu „Stari grad-Ilma“  u Bos.Krupi.

Turnir

 

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava  da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

19.05.u 18,40 sati ul.Unska narušavanje javnog reda i mira fizičkim napadom od strane 1 lica na drugo lice.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 20,35 sati ul.Prvomajska narušavanje javnog reda i mira paljenjem pirotehničkih sredstava od strane 1 lica.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 17,30 sati ul.Unska saobraćajna nezgoda - sudar dva put.motorna vozila.1 lice zadobilo teže tjelesne povrede.1 lice zadobilo lakše tjelesne povrede.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Izvještaj kantonalom tužilaštvu.20.05. 02,50 sati ul.Đemaludina Čauševića Hitna služba doma zdravlja narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem,fizičkim napadom i omalovažavanjem i nepostupanjem po naredbi OSL od strane 1 lica.Lice lišeno slobode i zadržano do otrežnjenja.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 15,10 sati ul.Unska saobraćajna nezgoda - sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.21.05. u 13,18 sati Ljusina krivično djelo nasilje u porodici.Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

U 07,40 sati Crno jezero na putu M-14 saobraćajna nezgoda - slijetanje put.motornog vozila s kolovoza i udar u zaštitnu ogradu.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervenicija niti dojava o požaru.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala 1 5 3   pacijenata za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno   1 9    lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća. Danas od 08,00 do 12,00 sati   prekida u isporuci vode u naselju Šabići.Sanacija kvara.  

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas od 11,00 do 16,00 sati  prekid u isporuci električne energije trafopodručja Bos.Otoka.Radovi na mreži.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mjestimično vlažnim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 11 C , vlažnost zraka 71,8% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio  67 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 489 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda