Mauris tincidunt euismod

U toku jutamjih sati 23. maja 1995. godine borci 511. slavne brdske brigade predvođeni elitnim jedinicama  izveli su munjevitu  i odlučnu  akciju  u reonu  Kobiljnjaka.  Pred naletom  slavnih junaka  511. brigade popucale su sve linije agresora. Tako počinje bosanskokrupski oslobodilački put.

 

Za samo 2 sata i 20 minuta ove  dobro  isplanirane, vješto vođene i izvedene akcije oslobođena su tri kvadratna kilometra države BiH. Eliminisan je jedan od dva mostobrana koje su agresori uspostavili krajem  novembra 94. na lijevoj obali Une.

 

Jedinice 511. slavne ovladale su dominantnom kotom na ovom  području,   oslobođena je putna komunikacija Bosanska Krupa - Bosanska Otoka, a industrijska zona u čijem sklopu se nalazi kombinat "Una", "Krupatrans", "Autoservis",  Benzinska pumpa, "Goša" i "Gradska pekara" vraćeni su u sastav slobodnih dijelova Bosanske Krupe. Nova linija odbrane uspostavljena je na samoj obali Une.

 

Kompletan bataljon iz takozvane 1. novigradske brigade tzv. vojske RS, tačnije oko četiri stotine agresora,  potpuno je razbijen. 

 

Svake se godine prigodnim programom u Bosanskoj Krupi obilježava godišnjica oslobođenja Kobiljnjaka. Povodom dvadeset druge u utorak će između ostalog biti organiziran marš stazama 511. slavne, a na platou Kobiljnjaka bit će upriličena i prigodna obraćanja te kulturno-zabavni program. Detaljan program sa satnicom bit će objavljen naknadno.

 

Pozivaju se svi učesnici bitke za Kobiljnjak, ostali pripadnici 511. slavne, porodice šehida i poginulih boraca, učenici osnovnih i srednjih škola, članovi sportskih kolektiva i drugih udruženja da učešćem u ovoj manifestaciji još jednom, na 22. godišnjicu velike pobjede boraca i starješina 511. slavne prilikom slamanja mostobrana Kobiljnjak, odaju dužno poštovanje oslobodiocima Bosanske Krupe i Bosne i Hercegovine. 

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Uticaj izmijenjenog sistema vrijednosti  učinio je da smo se danas odmakli  od tradicionalnih vrijednosti naše porodice.Porodice koje su nukleus svakog društva nisu više čvrste.Izgubili smo osjećaj za drugog ,jer previše mislimo samo o sebi.

porodica1

porodica2 

porodica3

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 427 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda