Mauris tincidunt euismod

U Sarajevu, 11.05.2017. godine, održana sjednica Disciplinske komisije NS FBiH.

 

Disciplinska komisija Nogometnog saveza FBiH donijela je sljedeće odluke:

 

 

 

PRVA ŽENSKA LIGA FBiH

 

 

 

SEKAČIĆ SILVIJA, igračica ŽNK „Željezničar 2011“ Bosanska Krupa, zbog prekršaja iz člana  47. DP NS/FS BiH (fizički napad igrača na igrača za vrijeme igre) a vezi sa članom 35. DP NS/FS BiH (teži prekršaj) počinjenog na utakmici 12. kola Prve ženske lige FBiH: ŽNK „Mladost“-ŽNK „ Željezničar 2011“,  kažnjava se ISKLJUČENJEM IZ NOGOMETNE ORGANIZACIJE.

 

 

 

Shodno članu 31. DP NS/FS BiH (isključenje iz nogometne organizacije) imenovana se briše iz članstva nogometne organizacije i ne može obavljati ni jednu funkciju u nogometnom sport

 

Izvor:Nogometni savez FBiH

 

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

Radom po događaju Jasenica krivično djelo krađa od strane NN lica ili više njih.Nakon kompletiranja predmeta izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervenicija niti dojava o požaru.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  3 9   pacijenata za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno   4    lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća. Danas od 07,30 do 09,30 sati  prekid u isporuci vode u Bos.Otoci naselje Voloder.Sanacija kvara na mreži.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas  od 09,30 do 16,00 sati prekid u isporuci električne energije trafostanica Velići i prekidi po pola sata trafostanica Trnovac od 09,30 do 10,00 i od 15,30 do 16,00 sati..

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mjestimično vlažnim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 17 C , vlažnost zraka 80,6% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio  79 cm (NV).

U glavnom gradu Ukrajine sinoć je održano drugo polufinale 62. izdanja Eurosonga. Nastupilo je 18 država, a plasman u finale osigurali su predstavnici Bugarske, Bjelorusije, Hrvatske, Mađarske, Danske, Izraela, Rumunije, Norveške, Holandije i Austrije. Srbija nije osigurala svoje mjesto u finalnoj večeri.

Drugo polufinalno večer otvorila je predstavnica Srbije Tijana Bogićević s pjesmom "In Too Deep". Nastupila je u bijeloj prozirnoj haljini, a na sceni je imala podršku tri prateća vokala - Jelene Đurić, Sanje Bogosavljević i Jelene Pajić, uz plesni pokret igrača Borisa Vidakovića

Makedoniju je predstavljala Jana Bučerska pjesmom "Dance Alone", a prije nastupa je putem razglednice objavila svima da je trudna.

Od zemalja regije sinoć je nastupila i Hrvatska koju je pjesmom "My Friend" predstavljao Jacques Houdek. Imao je pratnju tri prateća vokala, violine i violončela te projekcije na kojoj se smjenjuju djevojka i polje suncokreta koje vodi do brežuljka iznad kojeg je duga. Svojoj državi osigurao je nastup u velikom finalu.

Sinoć su nastupili predstavnici Srbije, Austrije, Makedonije, Malte, Rumunije, Holandije, Mađarske, Danske, Irske, San Marina, Hrvatske, Norveške, Švicarske, Bjelorusije, Bugarske, Litvanije, Estonije i Izraela.

Bosna i Hercegovina ove godine ne učestvuje na Eurosongu zbog finansijskih poteškoća. Iz istog razloga naša država se nije takmičila za najbolju pjesmu Evrope 2013. i 2014. godine.

Veliko finale Eurosonga bit će održano u subotu, 13. maja.

 

Izvor: Klix.ba

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 480 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda