Mauris tincidunt euismod

Proteklog vikenda  u Bosanskoj Krupi je održana  četvrta po redu proljetna šetnja „KRUŠNICA 2017“ na kojoj je učešće uzelo više od 350 planinara iz Bosanske Krupe, Cazina, Bužima, Velike Kladuše, Kozarca, Bihaća, Bosanskog Novog, Sanskog Mosta, Ključa, ali i Zenice, Sarajeva, Valjeva, Osijeka, Siska, Slavonskog Broda, Petrinje i Ljubljane. Ova manifestacija koja svake godine dobija sve više na značaju održana je povodom Međunarodnog  Dana planete Zemlja. 

Planinari

 

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

Od 20.04. prekvalifikacija u 19,40 sati Bos.Krupa ul.Podgmečka narušavanje javnog reda i mira fizičkim napadom jednog lica na drugo lice.Prekršajni nalog na 1 lice.

23.04. u 15,45 sati Bos.Krupa ul.503 Slavne saobraćajna nezgoda - vozač pod uticajem alkohola put.motornim vozilom udario u saobraćajni znak.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen. Isključen iz saobraćaja i oduzeta vozačka dozvola.Prekršajni nalog na 1 lice.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervenicija niti dojava o požaru.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala 1 1 6  pacijenata za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno  2 0  lice. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća.Danas od 10,00 do 12,00 sati prekid u isporuci vode u ul.Pazadžik.Radovi na vodovodnoj mreži.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas  nema prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mjestimično vlažnim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 5 C , vlažnost zraka 82,9% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio  82 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 546 gostiju i jedan član

Kalendar

« Februar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda