Mauris tincidunt euismod

U Sarajevu je jučer održana ceremonija dodjele tri miliona eura u grantovima za lokalna partnerstva za zapošljavanje u BiH u okviru projekta “Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini”.Cilj projekta, koji finansira Evropska unija (EU) sa četiri miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO) je da se kroz institucionalizaciju partnerstava poveća zaposlenost i stvore nova radna mjesta primarno za socijalno ugrožene kategorije stanovništva uključujući žene, mlade, manjinske zajednice, povratnike, interno raseljena lica i teško zapošljive osobe posebno u područjima pogođenim poplavama.Partnerstvima će za provođenje njihovih aktivnosti, to jest za provođenje aktivnih mjera na tržištu rada, biti pružena kako finansijska podrška u obliku grantova u iznosima od 150.000 do 200.000 eura tako i tehničko-savjetodavna podrška koju će im ILO pružati tokom cijelog provođenja projekta uključujući i osam ciklusa obuke. Bosanska Krupa je za realizaciju svog projekta „Povećane konkurentnosti radne snage na prostoru općine“ dobila 197.500,00 eura.Partneri Općini Bosanska Krupa u ovom projektu su Centar za promociju lokalnog razvoja – PLOD, Služba za zapošljavanje USK, MSŠ Safet Krupić i pet bosanskokrupkih firmi iz metalske industrije a to su: Krupa Kabine, Bosankar, Zah, Novi Most i Acma.

 

Ovim projektom mi želimo potaknuti zapošljavanje kroz sistematičnu asistenciju privatnom sektoru u procesu jačanja konkurentnosti radne snage, kroz zapošljavanje minimalno 80 lica u roku od jedne godine nakon implementacije projekta smanjiti stopu nezaposlenosti u Bosanskoj Krupi. Ukratko i pojednostavljeno rečeno, sa evidencije nezaposlenih angažirat ćemo ljude, edukovati i zapošljavati u krupske firme koje zaista imaju potrebu za radnom snagom“, istakao je načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

 

Ambasador Lars-Gunnar Wiremark, šef delegacije i specijalni predstavnik EU u BiH, istaknuo je da su sredstva i ove aktivnosti dio širih napora EU u saradnji s domaćim vlastima u BiH, s ciljem stvaranja više radnih mjesta."Očekuje se da će ovih 15 projekata otvoriti nekih 600 radnih mjesta. Potom, 2.000 ljudi će proći kroz različite programe dokvalifikacija i prekvalifikacija i provodi se na području cijele BiH", rekao je Wigemark.Mirko Šarović, ministar za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH naglasio je da BiH u regionu najmanje ulaže u otvaranje novih radnih mjesta i smanjenje nezaposlenosti a razlog tome je, kako je kazao, zato što nema razvijen sistem za podršku zapošljavanja u zemlji. "Na nezaposlenost utječe i slaba ekonomska aktivnost zemlje, slab priliv investicija kojih je u 2016. godini bilo jedva 200 miliona eura i po tom osnovu smo na začelju regiona", naglasio je Šarović.

Lokalna partnerstva za zapošljavanje, među kojima je i Bosanska Krupa, svoje aktivnosti na terenu počet će provoditi nakon dodjele prve tranše grantova u aprilu ove godine, koje će trajati do decembra 2018. godine. Inače, projekt EU/ILO se počeo provoditi u martu 2016. i trajat će do februara 2019. godine. Projekt je dio EU Programa za lokalni razvoj i zapošljavanje koji Evropska unija finansira sa 19 miliona eura a provode ga UNDP, GIZ i ILO. Krajnji korisnici projekta lokalnih partnerstava za zapošljavanje su trenutno nezaposleni i njihove porodice kao i sami članovi partnerstava.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

 

 

Sedam od osam vijećnika koji dolaze iz OO Stranke demokratske akcije Bosanska Krupa potpisalo je dokument kojim traže da KO SDA ispuni dva zahtjeva odnosno da u skupštinskoj većini USK nema laburista te da ova općinska organizacija kroz budžet ili kadrovska rješenja bude zastupljena proporcionalno izbornim rezultatima.

oosda1

oosda2

 

U okviru 13. kola I NL USK NK“Željezničar“ na SRC“Ade“ u Bos.Krupi slavio je protiv NK“Rudar“ iz Kamengrada sa 3:0.Strijelci za Želju su bili:Almin Mehić,Edin Rekić,Mirnes Džinić. Ovom pobjedom Željo se probio na na diobu drugog mjesta, dok je vodeća ekipa Brekovice.

 

Emir Sedić

U okviru 16. Kola II nogometne lige FBIH grupa „Zapad“ NK“Bratstvo“ slavilo je u V.Kladuši protiv NK“Krajišnik“ sa 3:0.Strijelci za tri vrijedna boda bili su Nurija Hasanagić(dva gola) i Emir Hasanović. NK“Sloga je u Bos.Otoci protiv favoriziranog NK“Vitez“ iz Viteza odigrala neriješeno(0:0).

 

U ostalim susretima postignuti su sljedeći rezultati:

Sanski Most  :  Podgrmeč-Krajina         0:1

Kiseljak         :  Kiseljak-Busovača        2:0

Turbe            :  Vlašić-Vitez (Bužim)     3:1

Donji Vakuf   :  Radnik-Iskra                1:0

 

Na tabeli NK“Vitez“  iz Viteza i NK“Iskra“ iz Bugojna su izjednačeni sa 32 boda.NK“Sloga“ je osma sa 15 bodova,dok je NK“Bratstvo“ na desetom mjestu sa 13 bodova.

 

Emir Sedić

Na petom medjunarodnom turniru BUSHIDO 2017 održanom u nedjelju 26.marta u banja Luci u dvorani „Borik“ Karate klub „Una“ iz Bosanske Krupe učestvovao je sa svoja četiri takmičara.Na turniru je prijavljeno 70 klubova iz više zemalja sa preko 1200 takmičara.Za KK“Una“ su nastupili Faris Ramić,Hena Ramić,Harun Halilović i Edin Nuhić.

Medalje su osvojili :

 1. 1.Faris Ramić – I mjesto KATE (dječaci 2007. godište);
 2. 2.Hena Ramić – I mjesto KATE (djevojčice uzrasta do devet godina);

Harun Halilović i Edin Nuhić su nastupili u konkurenciji kadeta i u borbama za polufinale ispali,mada su mogli uz malo sreće i doći do medalja.U svakom slušaju sve čestitke.

 

RadioBK

U nedjelju 26.3.2017. godine u Banja Luci održan je međunarodni turnir  5. BUSHIDO BANJA LUKA OPEN na kojem je učešće uzelo 1084 takmičara iz 68 klubova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske,Srbije i Slovenije. Takmičari KK „FENIKS“ su se kući vratili sa ukupno 12 medalja, i to: 2 zlatne, 2 srebrene i 8 bronzanih, tako da je u ekipnom poretku KK „Feniks“ zauzeo odlično 13 mjesto.

Za svoj klub medalje su osvojili:

 1. 1.Musić Adin (zlato)- kate dječaci 2008
 2. 2.Veladžić Senaid (zlato)- kate dječaci 2004
 3. 3.Veladžić Senaid (srebro)- borbe dječaci 2004 -55
 4. 4.Bešić Sumeja (srebro)- borbe kadetkinje +54
 5. 5.Dervišević Amin (bronza)- borbe dječaci 2004 +55
 6. 6.Halilović Amar (bronza)- kate juniori
 7. 7.Halilović Amra (bronza)- borbe djevojčice 2005 +50
 8. 8.Husarević Emana (bronza)- kate djevojčice 2006
 9. 9.Kulenović Adis (bronza)- borbe kadeti -63
 10. 10.Omerović Nejla (bronza)- borbe kadetkinje +54
 11. 11.Veladžić Alem (bronza)- kate dječaci 2009
 12. 12.Mesić Adnana (bronza)- borbe djevojčice 2005 -

 

Čestitke na postignutim rezultatima.

 

RadioBK

 

Akcija pod nazivom "Dan narcisa" posvećena borbi protiv tumora dojke u organizaciji Udruženja oboljelih od karcinoma organizovana je na Trgu Alije Izetbegovića u Bosanskoj Krupi gdje je još jednom ukazano na važnost prevencije i pregleda u borbi protiv ove bolesti.

narcis1

narcis2

 

Stranica 1 od 2

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 438 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda